"Mes balsavome, Seimo pirmininkas pasiūlė apsispręst, ar siūlom vieną, ar du kandidatus, ir frakcija nusprendė, kad vieną", - po frakcijos posėdžio žurnalistams sakė seniūno pavaduotojas Jonas Stanevičius.

Pasak jo, balsavimas vyko slapta, už tai, kad būtų siūlomas vienas kandidatas, pasisakė 13 frakcijos narių, vienas pasisakė už dviejų kandidatūrų teikimą.

J.Stanevičius pakartojo, jog partija pasitiki A.Burkšu, o trukdant tvirtinti šią kandidatūrą nurodė konservatorius, kurių atstovė Seime Aurelija Stancikienė dėl A.Burkšo veiksmų teisėtumo kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

Paskirtasis premjeras Andrius Kubilius, pirmadienį iš Seimo pirmininko išgirdęs pažadą dėl antros kandidatūros, ironiškai vertino per dieną keliskart iš skirtingų partijos struktūrų nuskambėjusias prieštaringus pareiškimus.

"Tiesą sakant, nežinau, kaip tai vertinti, nes prieš tai girdėjau ir kitokius variantus, tai trečias variantas šiandien", - sakė A.Kubilius.

"Turiu šiek tiek apgailestauti, kad TPP partija, frakcija, eina ne pačiu teisingiausiu keliu", - pridūrė paskirtasis premjeras.

A.Kubilius neslėpė, jog A.Burkšo kandidatūrą skeptiškai vertinama Prezidentūroje.

"Čia yra šiek tiek užsitęsę, aš žinau prezidento nuomonę, aš manau, ją žino ir Seimo pirmininkas", - sakė A.Kubilius.

Paklaustas, ar teiks A.Burkšo kandidatūrą, žinodamas, jog prezidentas ją tikriausiai atmes, ar teiks ministrų kabineto sudėtį be kandidato į aplinkos ministrus, A.Kubilius sakė šiuo klausimu dar tarsis su prezidentu.

Pirmadienį priešpiet po susitikimo su paskirtuoju premjeru A.Kubiliumi, TPP lyderis, Seimo pirmininkas A.Valinskas patvirtino, jog siūlys dar vieną kandidatą į aplinkos ministrus.

Pasak A.Valinsko, premjerui bus siūloma rinktis iš dviejų kandidatūrų - Neringos vicemero A.Burkšo bei kito kandidato, kurį dar tvirtins partijos taryba. Antrosios kandidatūros A.Valinskas neįvardino, sakydamas, jog pirma ją norėtų pateikti premjerui.

A.Kubiliaus ir A.Valinsko susitikime dalyvavę aplinkosauginių organizacijų atstovai sakė iš Seimo pirmininko "gavę smarkiai barti" už protestus prieš A.Burkšo kandidatūrą, o kitų kandidatų į šį postą pavardžių neišgirdę. Be to, pasak aplinkosaugininkų, susitikime jie neišgirdo ir argumentų, kodėl A.Burkšas būtų tinkamas kandidatas į šį postą.

"Mes neišgirdome argumentų, kodėl A.Burkšas galėtų būti tinkamas kandidatas, be to, kad jo magistrinio darbo vadovas įvertino jį kaip labai atsakingą, kompetetingą asmenį", - po susitikimo ironizavo aplinkosauginių nevyriausybinių organizacijų koalicijos vadovas Žymantas Morkvėnas.

"Mes bandėme klausti apie tuos kitus kandidatus, bet kadangi gavome smarkiai pylos, kalbėjome tik apie A.Burkšą", - sakė Ž.Morkvėnas.

Aplinkosaugininkai dar kartą paskelbė nepritariantys A.Burkšo kandidatūrai į aplinkos ministrus. "Su tokiu bagažu paprastai einama iš politikos, ne į politiką. A.Burkšas dalyvavo nelegaliose statybose, savo parašu laimindamas jas, dėl kurių yra pradėti procesai, tai, einant į tokią ministeriją, yra netoleruotina", - sakė Ž.Morkvėnas.