VTD atstovų teigimu, agentūros turistus apgyvendino keturių žvaigždučių viešbutyje, laukiama, kol pradės veikti oro uostai.

Prieš vyriausybę protestuojantys demonstrantai Bankoke esančius Suvarnabhumio ir Don Mueango oro uostus užėmė praėjusią savaitę. Oro uostams nutraukus darbą žlugo dešimčių tūkstančių keliautojų planai.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija dėl neramumų ragina Lietuvos gyventojus atidėti keliones į Tailandą ir Indiją.

VTD įspėjo, kad į "karštuosius taškus" keliones įsigiję turistai turi teisę jų atsisakyti. Pagal Civilinį kodeksą, kelionių agentūros tokiems turistams privalo pasiūlyti alternatyvią kelionę, o jei turistas jos atsisako - grąžinti sumokėtus pinigus.

Informacija Lietuvos piliečiams

Užsienio reikalų ministerija primena, kad dėl vidinių neramumų du pagrindiniai Bankoko oro uostai vis dar yra uždaryti. Užsienio reikalų ministerijos Konsulinis departamentas kreipėsi į Europos Sąjungos šalių diplomatines atstovybes Tailande, prašydamas suteikti pagalbą Lietuvos piliečiams išvykti iš šalies.

Nesant grėsmės gyvybei bei esant galimybei vykdyti įprastinius komercinius skrydžius iš kitų Tailando oro uostų, mūsų žiniomis, nė viena ES valstybė artimiausiu metu neplanuoja organizuoti savo piliečių evakuacijos.

Oro linijos, kurios yra atsakingos už keleivių grąžinimą, šiuo metu imasi visų galimų priemonių, todėl Užsienio reikalų ministerijos Konsulinis departamentas pataria Lietuvos piliečiams, užlaikytiems Tailande, neatidėliotinai kreiptis į oro linijų, atskraidinusių keleivius į Tailandą, kompanijas.

Vadovaujantis Lietuvos ir Vengrijos susitarimu dėl abipusės konsulinės pagalbos teikimo, prireikus konsulinės pagalbos, Lietuvos piliečiams pataria kreiptis į Vengrijos ambasadą Tailande (neatidėliotinos pagalbos telefono numeris: + 66 81 87 54 610).

Remiantis Vengrijos ambasados Tailande internetinėje svetainėje pateikta informacija, asmenys, turėję iš Tailando išvykti po lapkričio 25 dienos, turi gauti maitinimą bei būti apgyvendini bet kuriame viešbutyje, registruotame prie Tailando vidaus reikalų ministerijos.

Vengrijos ambasados Tailande internetinės svetainės informacija skelbiama čia.

Dėl papildomos informacijos taip pat galima kreiptis į:

Neatidėliotinos turistų pagalbos centrą telefonu +66 2 356 0720.

Turistų policiją 1155 (trumpasis vietinis numeris).

Turizmo departamentą Tailande 1672 (trumpasis vietinis numeris).

Vengrijos ambasada Tailande

20th Fl., Oak Tower,

President Park Condominium, 95 Sukhumvit Soi 24

Prakanong Bangkok 10110

Telefonas: + 66 2 661 1150

Lietuvos garbės konsulas Tailande Wongkulpatas Snidvongsas

67, Sukhumvit Road 26,

Klongtoey Bangkok 10110

Tel.:+66 2 661 5599, +66 81 819 8899

Faks.:+66 2 661 5500 E-mail: wongsnid23@hotmail.com