"Neatėjau atsisveikinti. Esu apsisprendęs labai tvirtai dalyvauti valstybės gyvenime, kuriame kariuomenė vaidina didelį vaidmenį", - susitikime su kariškiais ir civiliais KAM darbuotojais sakė prezidentas.

Kalbėdamas apie kariuomenės svarbą, jis priminė, kad per pastaruosius kelerius metus labai išaugo visuomenės pasitikėjimas krašto apsauga. Prezidento nuomone, Lietuvos ginkluotojų pajėgų pažanga yra tarpusavio supratimo, bendros veiksmų koordinacijos bei geranoriškumo rezultatas.

V.Adamkus taip pat sakė, kad lankydamas poligonus ir kariuomenės dalinius jis pastebėjęs, kad juose sudaromos puikios sąlygos jaunam žmogui tobulėti ir ne tik fiziškai.

V.Adamkus pažymėjo, kad Lietuvos pakvietimas prisijungti prie NATO rodo, jog šalies ginkluotosios pajėgos sulaukė gero įvertinimo ir realiai atitinka Aljanso reikalavimus. V.Adamkus sakė tikįs, jog ir ateityje lietuviais bus pasitikima, o kariams patikimos svarbios užduotys bei misijos neramiuose pasaulio regionuose.

Savo ruožtu KA ministras Linas Linkevičius pabrėžė, kad šie tikslai buvo pasiekti ir prezidento darbo dėka. Tarp dovanų, kurias prezidentui įteikė ministras L.Linkevičius ir kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Kronkaitis, buvo ir dvi vėliavos - Lietuvos ir NATO.

KAM yra antroji ministerija, kurią šią savaitę aplankė prezidentas. Antradienį jis susitiko su Švietimo ir mokslo ministerijos vadovais bei darbuotojais.

Kaip BNS sakė prezidento patarėjas Darius Kuolys, daugiau ministerijų dėl laiko stokos V.Adamkus neaplankys, o šios dvi buvo pasirinktos dėl to, kad prezidentas jas laiko ypač svarbiomis. Su dar ypač svarbios srities - užsienio politikos - darbuotojais V.Adamkus susitiks vasario 24 dieną, kuomet priims užsienyje reziduojančius Lietuvos ambasadorius.

V.Adamkus yra vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas ir pagrindinis užsienio politikos formuotojas.