Piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi taip pat įtariama ir Panevėžio apskrities viršininko administracijos Finansų skyriaus vedėja Marija Lunskienė, kuri galimai padėjo vienai uždarajai akcinei bendrovei apgaulingai tvarkyti buhalterinę apskaitą.

Buvo atliktos kratos V. Matkevičiaus ir M.Lunskienės darbovietėse ir namuose.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Neoficialiomis „Panevėžio balso“ žiniomis, kyšį V.Matkevičius (tuomet jis dirbo savivaldybės administracijos direktoriumi) prieš trejus metus galėjo priimti iš bendrovės „Iglus“ vadovų. Bendrovė 2005 metų rugpjūčio mėnesio pabaigoje laimėjo Panevėžio apskrities skelbtą konkursą renovuoti Panevėžio specialiosios internatinės mokyklos ir bendrabučio pastatus.

Bendrovė įsipareigojo renovuoti minėtus pastatus už 3 milijonus ir 49 tūkstančius litų. Už šias lėšas buvo apšiltintos mokyklos ir bendrabučio sienos bei stogai, renovuotas šilumos punktas, pakeistos durys ir langai, atliktas valgyklos salės remontas. Beje, tuo pat metu, kai buvo atliekamas mokyklos remontas, gana greitai kilo ir V.Matkevičiaus namas Stetiškiuose.

Pats „Iglus“ generalinis direktorius Arvydas Rudys tokią informaciją neigia.