Nors Konstitucinio Teismo sprendimas, kad parlamentarai negali būti ir savivaldybių tarybų nariais, įsigalios jau kitą savaitę, Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) norą atsisakyti savivaldybės nario mandato kol kas pareiškė tik 12 Seimo narių.

Kaip žinoma, kitai kadencijai į savivaldybių tarybas išrinkti net 67 parlamentarai.

Tarp tų Seimo narių, kurie VRK oficialiai pareiškė ketinantys atsisakyti savivaldybės tarybos nario mandato, dominuoja liberalai demokratai. Tai į Vilniaus miesto tarybą išrinkti Dailis Barakauskas, Jonas Lionginas, Eugenijus Maldeikis ir Henrikas Žukauskas. Liberaldemokratas Egidijus Skarbalius atsisakė Klaipėdos miesto tarybos nario mandato, o Vytautas Lapėnas nepanoro būti Panevėžio miesto tarybos nariu.

Pasak dienraščio, likti Seime galutinai apsisprendė tik du Socialdemokratinės koalicijos frakcijos nariai. Tai - į Kėdainių rajono tarybą išrinktas Algimantas Salamakinas ir Šakių rajono tarybos nariu tapęs Mindaugas Bastys. Iš socialliberalų vienintelis dėl savo ateities jau apsisprendė Juozas Palionis. Jis nutarė verčiau dirbti pusantrų metų Seime, o ne ketverius Prienų taryboje.

Oficialų pareiškimą, kad lieka Seime, VRK įteikė ir Lietuvos laisvės sąjungos lyderis Vytautas Šustauskas, išrinktas Kauno mieste, Varėnos moderniųjų krikdemų sąrašo lyderis Algis Kašėta bei Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų atstovė Kretingoje išrinkta Janė Narvilienė.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas dienraščiui teigė, kad "tikras reikalas" rašyti pareiškimus atsiras tik po vasario 25-osios, kai oficialiai įsigalios Konstitucinio Teismo išaiškinimas.