Politikas leido suprasti, kad trečiadienį įvykusiame jo ir prezidento Valdo Adamkaus susitikime, tokių argumentų jis neišgirdo.

Taip A. Kubilius atsakė į klausimą, ar ketina keisti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) siūloma pretendentą vadovauti Lietuvos diplomatijai – Vygaudą Ušacką. Tuo tarpu klausiamas apie TPP kandidatą į aplinkos ministrus, politikas sako, jog tarsis su koalicijos partneriais.

DELFI primena, kad trečiadienį prezidentas Valdas Adamkus priėmė būsimą premjerą A. Kubilių, tačiau jo kandidatūros į ministrus pirmininkus Seimui kol kas nepateikė, nors šis klausimas buvo įtrauktas į ketvirtadienio plenarinio posėdžio darbotvarkę.

Neoficialiomis žiniomis, šalies vadovui kliūva TPP į Vyriausybę deleguojamas asmuo užimti aplinkos ministro postą Vincas Babilius bei TS-LKD siūlomas pretendentas vadovauti Lietuvos užsienio politikai V. Ušackas.

„Šioje vietoje Vyriausybės formavimas man yra sudėtinė krizės įveikimo dalis. Jeigu pasirodys, kad dėl kažkokių nelabai aiškiai apibrėžtų argumentų Vyriausybė negali pradėti normaliai dirbti, turi būti keičiami ministrai, aš bijau, kad dėl to pats krizės įveikimo planas gali netekti nemažos dalies visuomenės pasitikėjimo“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė A. Kubilius.

Tuo tarpu TPP apie galimą kandidatų į ministrus teikimą kalba nenoriai. Šiai partijai priklauso aplinkos ir kultūros ministrų portfeliai. Pastarąjį užimti turėtų aktorius Remigijus Vilkaitis, o aplinkos apsaugą kuruoti iš pradžių buvo siūlomas Neringos vicemeras Arūnas Burkšas, šiuo metu mąstoma apie Seimo narį V. Babilių.

TPP frakcijos Seime seniūnas Laimontas Dinius teigia, jog būsimam premjerui yra pateikta daugiau pretendentų pavardžių, nei reikia, ir jis turi išsirinkti. O partija esą kol kas nežada svarstyti jokių kitų kandidatūrų. Tačiau TPP atstovas Saulius Stoma sako, jog frakcija žada susirinkti apsvarstyti susidariusios situacijos.

„Kai kurie, galbūt, pasiūlyti kandidatai jų (TPP – DELFI), kandidatūros gali būti persvarstytos ir čia viskas. Šiuo požiūriu ir mano, ir prezidento nuomonės sutapo“, - žurnalistams sakė A. Kubilius.

A. Kubiliaus vadovaujama TS-LKD, Arūno Valinsko TPP, Liberalų sąjūdis bei liberalcentristai po Seimo rinkimų sudarė valdančiąją koaliciją. Iš viso Seime ji yra užsitikrinusi daugiau nei 80 vietų iš 141.