Anot EPK, Seimo narys kiekvienu konkrečiu atveju turi apibrėžti savo dalyvavimo visuomeninėje organizacijoje ar asociacijoje ribas, ir vengti situacijų, kuomet jo dalyvavimas sudarytų prielaidas abejoti dėl jo sąžiningumo vykdant Seimo nario pareigas.

"Mes nusprendėme, kad svarbiausia ne pareigos, o kokia veikla vykdoma. Seimo narys gali užimti vadovaujančias pareigas, bet jis negali, sakykime, eiti į savivaldybę tvarkyti kokių nors organizacijos reikalų", - BNS sakė EPK vadovas Manfredas Žymantas.

Konstitucinis Teismas yra išaiškinęs, jog Seimo nariui nedraudžiama užimti įvairias pareigas profesinėje sąjungoje, kitoje asociacijoje, ir jai atstovauti, tačiau to negali daryti teisiniuose santykiuose su valstybės ar savivaldybių įstaigomis, organizacijomis, įmonėmis.

Po KT išaiškinimo Seimo nariai tuomet paliko vadovaujančius postus sporto federacijose, kitose organizacijose.

A.Zuokas kandidato į Seimą anketoje nurodo esantis "Vilniaus klubo" garbės prezidentas, "Senamiesčio Rotary" klubo narys, Jono Meko vizualiųjų menų centro tarybos narys, Vilniaus Europos kultūros sostinės Tarybos pirmininkas, Gurmanų gildijos garbės prezidentas, Žurnalistų sąjungos narys korespondentas.