Šį dekretą Lietuvos visuomenė įvertino prieštaringai - ne visi pritarė tokiam gestui, parodytam buvusios SSRS kariuomenės pulkininkui.

„Daugelis turbūt pamanė, jog Lietuvos pilietybės prašau tam, kad laisvai galėčiau važinėti į užsienį. Bet tai netiesa. Man jau 75-eri. Turiu dar trejus metus galiosiančią Šengeno vizą, taip pat JAV žaliąją kortelę. Dėl kelionių man išvis jokių problemų nekyla", -vakar aiškino Rusijos treneris.

Treniravo daug lietuvių

Apie norą gauti pilietybę A.Gomelskis buvo užsiminęs Lietuvoje viešėdamas dar 1997-aisiais, kai čia buvo surengtas Kauno „Žalgirio" ir Maskvos CSKA buvusių žvaigždžių mačas.

„Mums garbė, kad visame pasaulyje pagarsėjęs krepšinio specialistas tapo Lietuvos piliečiu", -įsitikinęs anų istorinių krepšinio mūšių dalyvis Rimas Kurtinaitis, kuris drauge su Arvydu Saboniu, Šarūnu Marčiulioniu ir Valdemaru Chomičiumi 1988 metais Seule pelnė olimpinį auksą A.Gomelskio treniruojamos SSRS rinktinės gretose.

Naujasis Lietuvos pilietis suskaičiavo penkiolika lietuvių, kurie buvojo treniruotose komandose ir tapo didžiais krepšininkais. Jaunystėje pradėdamas karjerą, A.Gomelskis teigia mokęsis iš ano meto puikių mūsų šalies žaidėjų Vytauto Kulakausko, Vinco Sercevičiaus, Zenono Sabulio, Justino Lagunavičiaus, Kazio Petkevičiaus.