Audito komitetui vadovaus opozicijos atstovas. Biudžeto ir finansų komiteto vadovo postas atitenka Liberalų sąjūdžio politikui, šio partijos atstovas vadovaus ir Informacijos ir komunikacijų komitetui (dabar vadinasi Informacinės visuomenės plėtros komitetu).

TPP deleguotas Seimo narys vadovaus Ekonomikos bei Valstybės ir savivaldybių valdymo komitetams. Liberalcentristai gavo Žmogaus teisių komiteto pirmininko kėdę, tačiau jiems priklausys 2 komitetų pirmininkų pavaduotojų pareigybės.

Didžiausiai koaliciją sudarančiai partijai – Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams (TS-LKD) – teks vadovauti 8 komitetams, tarp jų: Europos reikalų, Nacionalinio saugumo ir gynybos, Socialinių reikalų ir darbo, Sveikatos reikalų, Švietimo, mokslo ir kultūros, Teisės ir teisėtvarkos bei Užsienio reikalų komitetams.

1.Aplinkos apsaugos komitetasTS-LKD/TPP
2.Audito komitetasopozicijai
3.Biudžeto ir finansų komitetasLS
4.Ekonomikos komitetasTPP
5.Europos reikalų komitetasTS-LKD
6.Informacijos ir komunikacijų komitetasLS
7.Kaimo reikalų komitetasTS-LKD/TPP
8.Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetasTS-LKD
9.Socialinių reikalų ir darbo komitetasTS-LKD
10.Sveikatos reikalų komitetasTS-LKD
11.Švietimo, mokslo ir kultūros komitetasTS-LKD
12.Teisės ir teisėtvarkos komitetasTS-LKD
13.Užsienio reikalų komitetasTS-LKD
14.Žmogaus teisių komitetasLiCS
15.Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetasTPP

Politikai antradienį jau ėmė vardinti galimas kandidatūras užimti suderėtų komitetų pirmininkų vietas. Pavyzdžiui, TPP jau paskelbė, kad Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetui vadovaus teisininkas Vytautas Kurpuvesas. Kaip antradienį įvardijo TPP lyderis A. Valinskas, į kitų komitetų pirmininkų postus galbūt bus deleguojami Dainius Budrys bei Vincas Babilius.

Liberalų sąjūdis Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku norėtų matyti Kęstutį Glavecką. Kiek anksčiau partijos pirmininkas Eligijus Masiulis yra sakęs, jog Informacijos ir komunikacijų komiteto vadovu gali būti norima matyti Vytautą Grubliauską.

Konservatoriai-krikdemai vardija, jog Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui galėtų vadovauti praeityje buvęs Lietuvos gyventojų ir rezistencijos tyrimų centro direktorius Arvydas Anušauskas, o užsienio reikalus kuruoti veikiausiai bus pavedama parlamentarui Audroniui Ažubaliui. Taip pat manoma, kad sveikatos reikalus parlamente, kaip ir dabar, galėtų kuruoti Antanas Matulas, socialinių reikalų ir darbo – esama šio komiteto narė Irena Degutienė.

Koalicija jau yra sutarusi dėl ministerijų pasidalijimo bei premjero ir Seimo pirmininko postų. Pastarieji atitinkamai atiteko TS-LKD ir A. Valinsko TPP. Abejonių taip pat nekyla ir dėl Seimo pirmininko pavaduotojų: šias pareigas užims visų koalicijos partnerių atstovai. Konservatoriams-krikdemams šioje dėlionėje veikiausiai priklausys 2 Seimo pirmininko pavaduotojų postai, vienas jų pagal Seimo Statutą tuo pat metu bus ir Europos reikalų komiteto pirmininkas.

Keturių partijų koalicija jau turi ir sutarties projektą, kurį penktadienį planuojama parafuoti, o pirmadienį – galutinai pasirašyti. Koalicijos sutartį sudarys susitarimo tekstas ir 10 priedų, kurių vienas apims planą, kaip reaguoti į ekonominę ir finansų krizę.