Tuo tarpu abi liberalias partijas – Liberalų sąjūdį ir Liberalų ir centro sąjungą - apibendrintai vadino liberalais ir kalbėjo, kad didžiausia atsakomybė teks ne kam kitam, o konservatoriams-krikdemams.

„Kai yra atgimusios vilties Lietuvoje, kam tenka didžiausia atsakomybė? Galima sakyti, kad pagal teorinius vadovėlius arba skaičiavimus atsakomybė tenka proporcingai visai koalicijai, bet mes visi suprantam, kad atsakys TS-LKD ir asmeniškai A. Kubilius. Arba priešingai, A. Kubilius ir TS-LKD. Ką bepadarytų kokie nors liberalai ar kaip jis ten, neatsimenu... „prisikėlėjai“, - šeštadienį vykusiame partijos tarybos posėdyje kalbėjo konservatorių patriarchas.

Į TS-LKD gretas įsiliejusių tautininkų lyderis Gintaras Songaila nuogąstavo, jog Vyriausybėje ir Seime konservatorius-krikdemus sups tik liberalai ir liberalcentristai, mat nemaža A. Valinsko partijos narių dalį sudaro buvę Liberalų ir centro sąjungos nariai, o Remigijaus Šimašiaus asmenyje į Vyriausybę inkorporuojamas ir kraštutinėmis liberaliomis pažiūromis garsėjantis Lietuvos laisvosios rinkos institutas (LLRI).

R. Šimašius, kuriam koalicijos formavime dalyvaujantis Liberalų sąjūdis pasiūlė teisingumo ministro portfelį, šiuo metu vis dar yra LLRI prezidentas.

DELFI primena, kad po Seimo rinkimų keturios centro dešinės partijos – konservatoriai-krikdemai, Liberalų sąjūdis, A. Valinsko Tautos prisikėlimo partija bei liberalcentristai – pasirašė bendradarbiavimo susitarimą ir pradėjo derybas dėl valdančiosios koalicijos formavimo.

Tačiau Tautos prisikėlimo partijoje kai kurie nariai yra perbėgę iš liberalcentristų gretų. Pavyzdžiui, būsimos šios partijos frakcijos Seime seniūnas Seime Laimontas Dinius anksčiau yra buvęs liberalcentristu. Tas pats pasakytina ir apie teisininką Valdemarą Stančiką, o Neringos vicemeras Arūnas Burkšas, kuris nuo A. Valinsko vadovaujamos partijos siūlomas tapti aplinkos ministru, net ir dabar nėra atsisakęs Liberalų ir centro sąjungos bilieto.

Liberalų apsuptis konservatoriams-krikdemams kelia susirūpinimą, kaip būsimoje Vyriausybėje seksis įgyvendinti programoje numatytas priemones stiprinti tradicinę šeimą, nors numatyta, kad būsimai Šeimos ir socialinių reikalų ministerijai (dabar Socialinių reikalų ir darbo ministerija) vadovaus konservatorius Rimantas Dagys.