„Automatiniai tualetai reikalauja minimalios priežiūros, nes pinigų surinkimas, tualeto valymas atliekami automatiškai. Tualetas yra automatiškai išvalomas po kiekvieno naudojimo, leidžia užtikrinti maksimalią švarą ir komfortą bet kuriuo metu“, - teigiama savivaldybės pranešime.

Kaip DELFI informavo sostinės savivaldybės Miesto estetikos poskyrio vedėja Beatričė Raguotienė, jau numatytos devynios vietos, kuriose galėtų stovėti tokie tualetai.

Tai yra automobilių stovėjimo aikštelės Olimpiečių g. prie Sporto rūmų, šalia Rasų kapinių ir ties Arklių ir Visų Šventųjų g. sankirta, Tymo kvartalas, K. Sirvydo skveras bei skverai ties Krivių ir Polocko, Vilniaus ir Liejyklos, Rūdininkų ir Dysnos, Liejyklos ir Universiteto gatvių sankirtomis.

DELFI anksčiau ne kartą skelbė, kad Vilniuje labai trūksta viešųjų tualetų. Dėl to ypač kenčia gidai ir kavinių savininkai, o reikalo prispirti vilniečiai ir miesto svečiai dažnai nevengia šlapintis kur papuola.

Keturis transporto laukimo paviljonus su integruotais mokamais automatizuotais viešaisiais tualetais iki šių metų pabaigos sostinėje žadėjo pastatyti lauko reklamos operatorius „JCDecaux Lietuva”.