Neatmetama ir narystė Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcijoje, tačiau tikrai aišku, jog V. Simulikas nebus konservatorių-krikdemų frakcijos nariu.

„Dabar bus derybos vyks dėl prisijungimo prie frakcijos. Klausimas yra, kurioj frakcijoj dalyvaus V. Simulikas“, - DELFI trečiadienį sakė Naujosios sąjungos komunikacijos vadovas Marius Ulozas.

Pasak jo, galutinis sprendimas priklausys nuo to, ką pasiūlys galimi partneriai. Nors M. Ulozas sako, jog nei partija, nei pats V. Simulikas nenori nieko, tačiau kalbama, kad socialliberalus tenkintų kuris nors postas Seime – galbūt kurio nors komiteto pirmininko pozicija.

„Kol kas viskas yra pakankamai aptakiame lygmenyje“, - sakė socialliberalų komunikacijos vadovas ir pridūrė, kad į savo gretas V. Simuliką kviečia ir valstiečiai liaudininkai, būsimajame Seime turėsiantys 3 narius, bei Lenkų rinkimų akcija, taip pat pelniusi 3 mandatus.

DELFI primena, kad iškart po rinkimų keturios centro dešinės partijos – Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), liberalcentristai, Liberalų sąjūdis ir Arūno Valinsko vadovaujama TPP – pasirašė susitarimą dėl koalicijos sudarymo.

Praėjus Seimo rinkimams skaičiuojama, jog TS-LKD frakcija parlamente turės 45 vietas, TPP – 18 (16 + Mantas Varaška ir Jonas Stanevičius), Liberalų sąjūdžio – 11, o LiCS – 9 vietas (8 + Valdemaras Valkiūnas). Koalicija gali turėti 83 balsų daugumą iš 141. Prisijungus V. Simulikui, koalicija padidėtų iki 84 vietų Seime iš 141.