Naujosios koalicijos partneriai derybų metu net buvo padarę trumpą pertrauką, kurios metu Liberalų sąjūdis kabinete atskirai derėjosi su TPP, tačiau galutinio sprendimo politikai nepasiekė. Keturšalės derybos buvo tęsiamos trečiadienį popiet, ilgosios pietų pertraukos metu vyko dvišaliai politikų susitikimai, bet sprendimas vis tiek nepriimtas. Antroji derybų dalis truko tik apie pusvalandį – politikai išsiskirstė, žadėdami, kad sprendimas bus priimtas ketvirtadienį.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis bei de facto būsimasis premjeras Andrius Kubilius siūlo Seimo pirmininko kėdę dalyti rotacijos būdu – esą iš pradžių Seimui galėtų vadovauti parlamentaro duonos jau ragavęs E. Masiulis, o vėliau šį postą užleisti TPP atstovui, galbūt pačiam A. Valinskui.

„Dėl Seimo pirmininko posto sprendimo nėra, sprendimas bus rytoj. Liberalų sąjūdis taip pat pretenduoja į Seimo pirmininko poziciją. O rotacijos pasiūlymas iš tikrųjų yra logiškas ir mes tokį variantą svarstome, jis mums atrodo logiškas ir priimtinas“, - po dviejų dalių derybų žurnalistams sakė E. Masiulis.

DELFI žiniomis, TPP vadovas A. Valinskas derybų metu reikalavo laiko viską aptarti tarp Liberalų sąjūdžio ir jo vadovaujamos partijos.

Dalijant vietas ministrų kabinete, nors dabar yra 13 ministerijų, derybose iš viso skaičiuojama 14 postų, nes centro dešinės koalicijos partneriai sutaria, kad reikia reorganizuoti Ūkio ministeriją ir sukurti Energetikos, o buvusi už Lietuvos ūkį atsakinga ministerija kuruotą užsienio investicijų pritraukimą, inovacijų plėtrą, jai galbūt būtų priskirta dalis esamos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos funkcijų.

TS-LKD atitenka premjero kėdė ir 7 postai Vyriausybėje: Finansų, Ūkio, Užsienio reikalų, Krašto apsaugos, Žemės ūkio, Socialinių reikalų ir darbo ministerijos bei Vidaus reikalų arba Energetikos ministerijos.

TPP gauna 4 vietas ir pretenduoja į Teisingumo, Vidaus reikalų, Aplinkos, Sveikatos apsaugos arba Kultūros ministerijas. Jeigu jiems atitektų Seimo pirmininko postas, Vyriausybėje TPP galėtų likti su 3 vietom.

Liberalų sąjūdis turės 2 ministerijas. Liberalai pretenduoja į Švietimo ir mokslo, Susisiekimo, Aplinkos, Vidaus reikalų, Sveikatos apsaugos ir Krašto apsaugos ministerijas. Partija norėtų ir Seimo pirmininko posto.

Liberalų vadovas E. Masiulis po derybų kalbėjo, kad partijai svarbiausia ne ministerijų kiekis, bet kokybė. Jis neatskleidė, ką turi reikšti sąvoka „kokybė“, tačiau leido suprasti, jog Liberalų sąjūdis pretenduotų vadovauti įtakingesnėms ministerijoms, bet, ar dėl to atsisakytų pretenzijų užimti parlamento vadovo kėdę – lieka neaišku.

Liberalų ir centro sąjungai (LiCS) atiteks 2 ministerijos, ši partija norėtų būti atsakinga už Vidaus reikalų, Aplinkos ministerijų darbą, tačiau keičiantis derybinei situacijai prioritetais galėtų tapti Susisiekimo, Kultūros arba Ūkio ministerijos.

DELFI žiniomis, nesutarimai dėl Seimo pirmininko posto gali būti TPP ir/ar Liberalų sąjūdžio siekis iš liberalcentristų atimti 1 ministro portfelį, nors šie, neprieštaraujant konservatoriams, ministrų kabinete nori 2 vietų. Tuo tarpu LiCS apie 1 ministro portfelį nenori net girdėti.

Praėjus Seimo rinkimams skaičiuojama, jog TS-LKD frakcija parlamente turės 45 vietas, TPP – 18, Liberalų sąjūdžio – 11, o LiCS – 9 vietas (8 laimėti partijos ir 1 „nepriklausomasis“ Valdemaras Valkiūnas). Koalicija gali turėti 83 balsų daugumą iš 141.