"Esate asmenybė, kurios drąsa ir pasišventimas Tėvynės laisvei, istorinei tiesai ir žmogaus orumui tapo neatskiriama dvasinės rezistencijos, mūsų pasipriešinimo okupacijai dalimi", - rašoma prezidento V.Adamkaus sveikinime.

V.Adamkaus nuomone, "ko Lietuvai nebuvo lemta apginti ginklu pokario miškuose", A.Terleckas ir jo bendražygiai "ilgus dešimtmečius gynė savo atvira laikysena, savo gyvenimu, aukojamu Tėvynės, tiesos, tikėjimo ir žmogiškumo idealams.

A.Terleckas nuo 1978 metų vadovavo Lietuvos laisvės lygai, kurioje buvo susibūrę vieni aktyviausių sovietinės valdžios kritikų ir kovotojų už Lietuvos laisvę.

2001 metų rudenį Lietuvos laisvės lyga, kartu su Tėvynės liaudies partija, Lietuvos demokratų partija ir Nepriklausomybės partija susijungė į Lietuvos dešiniųjų sąjungą.

2002 metų rudenį A.Terleckas tapo vienu iš penkių Lietuvos dešiniųjų sąjungos pirmininko pavaduotojų.

Už sovietmečio disidentinę veiklą prezidentas Valdas Adamkus A.Terlecką 1998 rugpjūtį apdovanojo Vyčio kryžiaus III laipsnio ordinu. Apdovanojimas skirtas už narsą, pasiaukojimą ir ištvermę kovojant dėl tautos laisvės.