Pats A.Paulauskas renginyje dalyvauti negalėjo, nes buvo išvykęs vizito į Briuselį, tačiau jo pranešimą perskaitė Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Dangutė Mikutienė.

"Neturime valstybinės institucijos, kuriai rūpėtų sveikatos apsauga", - teigiama A.Paulausko kalboje.

Seimo pirmininko teigimu, Sveikatos apsaugos ministerija "nieko bendra neturi su sveikatos apsauga", ji tapusi "gydymo ministerija", o pastaruoju metu - "vaistų ministerija".

Kaip žinoma, Sveikatos apsaugos ministerijai vadovauja Socialliberalų partijos, kurios pirmininkas yra pats A.Paulauskas, į ministrų kabinetą delegatuotas Romualdas Dobrovolskis.

Kūno kultūros ir sporto departamentui, A.Paulausko nuomone, labiau rūpi didysis sportas.

Gydytojai, Seimo pirmininko teigimu, yra suinteresuoti "turėti daugiau pacientų", farmacijos firmos - "kad ligonių būtų daugiau", įstaigos ir organizacijos - "kad daugiau darbuotojų sirgtų, gautų nedarbingumo lapelius ir taupytų atlyginimo fondą".

A.Paulauskas taip pat savo kalboje apgailestavo, jog dėl gerėjančio gyvenimo vis daugiau žmonių važinėja automobiliais, piktnaudžiauja alkoholiu ir rūkalais, jog rytais mažai matyti bėgimą praktikuojančių žmonių.

"Keistuoliai yra ne tie, kas gyvena sveikai. Keistuoliai tie, kas per dieną porą šimtų metrų tenueina ir tik firmos koridoriumi eidamas į rūkomąjį", - teigia A.Paulauskas.

Jo nuomone, valstybės požiūris į sveiką gyvenseną turi būti pradėtas keisti nedelsiant, priimant atitinkamas įstatymų pataisas.

Kaip pavyzdį jis nurodė kai kuriose Vakarų šalyse galiojančią tvarką, kai nerūkantis darbuotojas gauna didesnį atlyginimą.