Tapusios NATO narėmis Lietuva, Latvija ir Estija greičiausiai priklausys Šiaurės Rytų korpusui ir derins savo karinius veiksmus su šiam korpusui priklausančiomis Vokietija, Danija ir Lenkija.

Kaip pranešė Lietuvos kariuomenės vadovybės atstovė spaudai, iki ketvirtadienio vyksiantys mokymai yra kompiuterizuoto komandinio valdymo pratybos, kurių tikslas - mokyti štabų karininkus vykdyti sudėtingas greito reagavimo parengties dalinių karines operacijas.

Pirmadienį pratybose "Crystal Eagle" rengiama svečių diena, kurioje Baltijos šalims atstovaus Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Kronkaitis.

Po oficialių susitikimų su pratybų vadais J.Kronkaitis aplankys ir tris Baltijos šalių ryšio karininkus, kurie Lenkijos Ščecino mieste įsikūrusiame bendro Danijos, Vokietijos ir Lenkijos daugianacionalinio Šiaurės rytų korpuso štabe dirba nuo praėjusių metų rudens. Lietuvai štabe atstovauja kapitonas Darius Vaicikauskas.

Pratybos vyksta Vokietijos karinių pajėgų treniruoklių mokymo centre. Jose dalyvauja Danijos divizijos, Vokietijos mechanizuotosios divizijos ir brigados bei Lenkijos mechanizuotosios divizijos štabai.

Pernai kvietimą įstoti į NATO gavusios Baltijos šalys Aljanso narėmis tikisi tapti 2004-ųjų metų pavasarį.