TILS vadovu turėtų tapti Sergejus Muravjovas, dabar dirbantis šios organizacijos programų vadovu. „Valdyba sutinka jį skirti naujuoju direktoriumi“, - trečiadienį DELFI sakė R. Juozapavičius.

Jis sakė neketinantis nutraukti ryšių su TILS: „Tikiuosi, kad bendradarbiausiu su „Transparency International“ ir toliau jiems padėsiu. Būčiau labai laimingas, jei galėčiau būti valdybos nariu. Ketverius metus atidaviau šiai organizacijai, daug sumokėjau savo nervų ląstelėmis. Tai yra dalis mano savimonės. Tik nuo šiol daugiau energijos skirsiu kitokiai veiklai“.

Dabar TILS valdybai priklauso žurnalistai Indrė Makaraitytė ir Artūras Račas, Lietuvos banko Ekonomikos departamento direktorius Raimondas Kuodis, viešųjų ryšių bendrovės „Integrity“ valdybos pirmininkas Arūnas Pemkus, Laisvosios rinkos instituto prezidentas Remigijus Šimašius, Lietuvos verslo paramos agentūros direktoriaus pavaduotoja Diana Vilytė.

Anot „Baltic Communication Partners“ vykdančiojo partnerio Arijaus Katausko, šioje agentūroje R. Juozapavičius bus atsakingas už inovatyvių mokymo programų klientams įgyvendinimą ir plėtojimą.

Nuo 2004 m. veikianti agentūra konsultuoja energetikos, finansų, informacinių technologijų, sveikatos, žmogaus teisių ir kitose srityse veikiančias kompanijas bei nevyriausybines organizacijas. Jos kontrolinį akcijų paketą valdo strateginių investicijų bendrovė „Mama Holding“, o 32 proc. akcijų – agentūros direktorius A. Katauskas.

„Neskyriau pakankamai dėmesio bendravimui su politikais“

TILS vadovu R. Juozapavičius ketverius metus. Kalbėdamas apie pasitraukimo priežastis jis teigė norintis permainų profesinėje karjeroje ir galimybės išmokti kažką naujo.

Į klausimą, ar nepabodo kova su vėjo malūnais bandant įveikti korupciją, R. Juozapavičius sakė šią metaforą girdėjęs nuo pats darbo TILS pradžios. Bet jei iš pradžių erzino žmonių netikėjimas, kad permainos įmanomos, dabar, girdėdamas žodžius apie vėjo malūnus, jis pradėjo suprasti tuos, kurie taip šneka.

„Viena iš mano išėjimo priežasčių – nusivylimas, kad antikorupcinės reformos nėra nuoširdžiai palaikomos, - kalbėjo pašnekovas. – Negaliu pasakyti, kad padarėme viską. Dabar, žiūrėdamas atgal, suprantu, jog klydau neskirdamas pakankamai dėmesio bendravimui su politikais. Man atrodė, kad užtenka suprasti, kokia situacija, ir galvoti, ką daryti. Bet tai – tarptautinė problema. Panašiai buvo, pavyzdžiui, „Transparency International“ skyriuje Latvijoje“.

Tiesa, anot R. Juozapavičiaus, vieną didelį laimėjimą pasiekti pavyko – dabar kova su korupcija pririšta prie situacijos vertinimo ir mažiau tuščiažodžiaujama, tik žadant pažaboti korupciją.

„Kai ieškojome projektų vadovo, atsirado 25 kvalifikuoti žmonės. Nuostabu, kad tiek daug žmonių palaiko mūsų veiklą ir ją supranta. Kai žmonės nori dirbti, yra pats geriausias dalykas“, - pažymėjo ligšiolinis TILS direktorius.

Tačiau jis prisipažino esminių permainų nematantis ir gali tik tvirtinti, jog situacija neblogėja, nors daug kas sako priešingai. R. Juozapavičius apgailestavo, kad didžiausias dabartinės kovos su korupcija laimėjimas būna kylantys skandalai.

Dar žurnalistikos studijų Vilniaus universitete metais R. Juozapavičius pradėjo dirbti reporteriu Lietuvos radijuje, vėliau studijavo ir tobulinosi užsienyje, dėstytojavo Vilniaus universiteto Žurnalistikos institute. 1996-2005 m. rengė ir vedė įvairias laidas Lietuvos televizijoje, nuo 2004 m. vadovavo TILS.

R. Juozapavičius – Vinco Kudirkos premijos, skiriamos už brandžius, humanistines, etines vertybes ir pilietinės-patriotinės visuomenės ugdymo prioritetus puoselėjančius bei valstybingumą stiprinančius spaudos, radijo, televizijos ar fotožurnalistikos autorinius darbus, laureatas.