Abu politikai DELFI skirtingai pasakojo apie savo vizito STT aplinkybes.

E. Lementausko teigimu, STT jis pasirašęs pluoštą dokumentų, tačiau iš pareigūnų taip ir neišgirdęs, kada byla bus perduota teismui. „Aš jų prašau atiduoti bylą teismui kuo greičiau, dar iki rinkimų. Be to, reikalauju paskelbti mano DNR tyrimo rezultatus, kurie yra neigiami. Ir grąžinti vaikams kompiuterius“, - DELFI pirmadienį teigė E. Lementauskas.

Savo ruožtu V. Urbonavičius pasakojo, kad E. Lementauskas pirmadienį STT atsisakė dalyvauti su juo akistatoje.

„Tai buvo jau trečias šaukimas į akistatą, tačiau ji ir šį kartą neįvyko. Anksčiau tai jo advokatas neatvykdavo, tai jis pats negalėdavo dalyvauti”, - teigė V. Urbonavičius.

Jo manymu, tokiu būdu įtariamasis ir jo gynėjai stengiasi vilkinti bylą, kad ji nebūtų perduota teismui ir baigta dar iki Seimo rinkimų.

DELFI primena, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) yra panaikinusi E. Lementausko teisinę neliečiamybę, tačiau neleidusi jo suimti.

E. Lementauskas, kaip ir dar du „tvarkiečiai“ Gintaras Kazakas ir Audrius Butkevičius, įtariami sostinės savivaldybės tarybos nario V. Urbonavičiaus papirkimu. Buvęs Vilniaus vicemeras du mėnesius praleido Lukiškių kalėjime, o šiuo metu jam yra skirti švelnesni apribojimai – rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei įpareigojimas registruotis policijos įstaigoje.

E. Lementauskas yra atsisakęs Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario mandato.

Kaip rodo prokuratūros VRK pateikti duomenys, E. Lementauskas sostinės tarybos nariui V. Urbonavičiui iš viso galėjo būti pasirengęs per kelis kartus sumokėti apie 0,5 mln. litų kyšio.