„Renginiai, kuriuos Katedros aikštėje organizuoja VšĮ „Vilniaus festivaliai“ ir bendrovė „Concept events&media”, virsta masiniais rezervato teritorijos niokojimo, šiukšlinimo bei alkoholio vartojimo viešoje vietoje renginiais“, - rašoma VPVKR direkcijos rašte Vilniaus merui Juozui Imbrasui.

Direkcijos teigimu, Katedros aikštė yra pagrindinės Lietuvos Bažnyčios šventorius, taip pat - valstybės saugoma teritorija, VPVKR teritorijos dalis.

DELFI primena, jog pastarąjį kartą, kai aikštėje vyko „Sostinių dienų“ renginiai, Bažnyčia jiems nebuvo davusi sutikimo, o organizatoriai nespėjo laiku sutvarkyti teritorijos.

Aikštę aptverti?

Sostinės meras J. Imbrasas DELFI patikino, kad savivaldybė ir ateityje geranoriškai tarsis su Bažnyčios atstovais dėl renginių Katedros aikštėje. Anot mero, pagrindiniai kalėdiniai-naujametiniai renginiai šiemet, kaip ir pernai, vyks Rotušės aikštėje.

Tačiau jis teigė nesutinkąs, kad Katedros aikštė būtų paversta „rezervatu“.

„Reikėtų pasiklausti vilniečių nuomonės, kokią jie nori matyti aikštę. Jeigu ten rezervatas, tai gal tada aptverkime ir padarykime priėjimą tik su leidimais prie Valdovų rūmų?“, - piktinosi meras.

Kartu jis pripažino, kad aikštė po renginių privalo būti iš karto sutvarkyta bei pažadėjo reikalauti to iš renginių organizatorių.