Ministrų kabinetas ketvirtadienį pritarė ministerijos siūlymui du vienbučius gyvenamuosius namus Turniškių g. 29 ir 33 perduoti Valstybės turto fondui, nes šie būstai esą nėra reikalingi krašto apsaugos sistemos institucijoms valstybinėms funkcijoms vykdyti, arba krašto apsaugos sistemos darbuotojams ir kariams apgyvendinti.

Kaip nurodo KAM, perduodamų namų vertė šių metų birželio mėnesio duomenimis atitinkamai yra apie 50 tūkst. Lt ir kiek daugiau nei 103 tūkst. Lt. Vyriausybės posėdyje premjera Gediminas Kirkilas šmaikštaudamas klausė: „Kartu su generolu perduodat?“, turėdamas mintyse generolą leitenantą V. Tutkų, tačiau iš KAM valstybės sekretorės Jūratės Raguckienės gavo patikinimą, jog generolas kol kas lieka apgyvendintas.

Viename iš Turto fondui perduotų namų anksčiau gyveno buvęs kariuomenės vadas Jonas Kronkaitis, tačiau šiuo metu buvęs jo būstas yra neapgyvendintas. Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas šių metų birželio 17 d. savo įsakymu yra panaikinęs šių namų tarnybinių patalpų statusą.

Turniškėse yra įsikūręs Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus, buvęs valstybės vadovas ir premjeras Algirdas Brazauskas.