Uostamiesčio Jūrinio paieškos ir gelbėjimo koordinacinio centro darbuotojai pranešimą apie žvejus ištikusią nelaimę gavo vėlų šeštadienio vakarą. Į centrą mobiliuoju telefonu paskambino vienas iš žvejų ir pranešė, kad Kuršių mariose pasiklydo septyni ant ledo žvejojantys vyrai, rašo dienraštis "Respublika".

Žvejo teigimu, dėl labai didelio rūko jie negalėjo rasti kelio į krantą, kur Ventės rage paliko automobilį. Kelias valandas be kompaso tamsoje klaidžiojantys žvejai labiausiai bijojo įkristi į vandenį, nes dėl srovių mariose yra nemažai properšų.

Centras į nelaimę patekusiems žvejams pasiuntė pasieniečių laivą su oro pagalve "Christina" ir Nemirsetoje budintį karinių oro pajėgų sraigtasparnį.

Pasieniečių laivas iki paklydėlių priplaukė per 300 metrų. Arčiau prisiplauti trukdė nendrių stagarai. Tuo tarpu kariai po daugiau nei pustrečios valandos trukusių paieškų prie Rusnės salos pakrantės pastebėjo žvejų iš nendrių sukurtą laužą.

Sraigtasparnio įgula išgelbėjo ir į Nemirsetą parskraidino tris Pagėgių miestelio gyventojus Algirdą Tarasevičių, Virgilijų Lacį ir Algirdą Šveikauską. Kiti keturi žvejai krantą pasiekė savo jėgomis.

Dienraščio "Lietuvos rytas" teigimu, visi trys išgelbėtieji sekmadienį jau planavo, kaip surasti paliktą salą ir parsigabenti žvejybos dėžes, grąžtus, blizges, laimikį.