Iš komisariato sugrįžęs DELFI kalbintas V.Kavaliauskas sakė, kad, jo manymu, policija neadekvačiai reaguoja į patikėtas pareigas arba pareigūnai buvę nekompetentingi. „Vyko renginys, kuriame susirinkę gamintojai pristatinėjo savo produkciją „valgytojams“. Kadangi tų daržovių buvo atsivežta šiek tiek daugiau, vienas ūkininkas nusprendė jomis paprekiauti šalia kavinės gatvėje. Greitai prisistatę policijos pareigūnai pareikalavo leidimo prekybai. Bandžiau paaiškinti, kad mes su kavine turime sutartį, galime ją parodyti, tačiau pareigūnai nenorėjo klausyti“,- pasakojo V.Kavaliauskas.

Policininkams ėmus jėga brukti ūkininką A.Giedriką į automobilį, „Viva Sol“ prezidentas pareiškė, kad ir jis pats važiuosiąs kartu, negalįs išleisti vieno niekuo dėto ūkininko. Tuomet buvo iškviestas policijos pastiprinimas ir abu „nusidėjėliai“ skirtingomis mašinomis išvežti į policijos komisariatą.

„Manau, kad pareigūnai truputį pasimetė toje situacijoje, nes į gatvę išėjo daugiau kavinėje buvusių žmonių – ūkininkų ir „valgytojų“, kurie ėmė piktintis tuo, kas vyksta. Tuomet pareigūnams neliko nieko kita, kaip „ginti“ savo munduro garbę“,- DELFI pasakojo V.Kavaliauskas.

Sulaikytieji buvo uždaryti į areštinę ir pralaikyti lygiai tris valandas. Po to jiems buvo liepta pateikti pasiaiškinimus. „Viva Sol“ prezidentas atsisakė teikti kokius nors paaiškinimus, kol jam nėra pateikti kaltinimai. Tuomet V.Kavaliauskui buvo surašytas protokolas dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams, o A.Giedrikui – nelegalia prekyba. Abu sulaikytieji paleisti, tačiau jau turi šaukimus į teismą.

„Man tai yra labai skaudus dalykas, kad teisėsaugos institucijos padaro tokį teatrą – juk galėjo būti paprastas protokolo surašymas“,- DELFI sakė „Cafe de Paris“ savininkas Augustinas Beinaravičius, nuomojantis patalpas ūkininkams, kurie kas dvi savaites čia rengia „Solidarų turgų“ – pardavinėja, degustuoja ir maino ekologiškus savo užaugintus produktus.

A.Beinaravičius neatmetė galimybės, kad tai yra specialiai suorganizuota akcija. „Mūsų kavinė jau kelios savaitės yra tarsi po padidinamuoju stiklu – siunčiami įvairūs patikrinimai. Gal kaimynai nepatenkinti“,- įtarimais dalijosi kavinės savininkas.