Penktadienio vakarą Katedros aikštėje vyks „Sostinės dienų“ atidarymo koncertas, šeštadienį - didysis, o sekmadienį - baigiamasis koncertai.

„Nepritariame, kad Katedros aikštėje vyktų Jūsų rašte minimi koncertai. Manome, kad tam tikslui gali pasitarnauti šiuo metu labai gražiai sutvarkyta Rotušės aikštė arba kitos miesto erdvės“, - „Sostinės dienų“ organizatoriams rašo vyskupas Juozas Tunaitis.

Jo teigimu, arkivyskuopija sutinka, kad Katedros aikštėje vyktų tik sekmadienį planuojama tradicinė neįgaliųjų šventė.

„Pagal susitarimą ir jau nusistovėjusią praktiką Vilniaus Katedros aikštėje rengiami tik valstybinės reikšmės minėjimai ir ramios, klasikinės bei liaudiškos muzikos koncertai“, - teigia bažnyčios atstovas.

Valstybinė šventė?

Vilniaus meras J. Imbrasas penktadienį pareiškė tik iš DELFI sužinojęs, kad bažnyčia nepritaria koncertams Katedros aikštėje.

„Man šios problemos niekas neakcentavo. Problema, kad renginius organizuoja viešoji įstaiga. Manau, kitamet mes tokį organizavimą pakeisime“, - nusprendė meras.

„Sostinės dienas“ rengia savivaldybės viešoji įstaiga „Vilniaus festivaliai“.

Paklaustas, kaip vis dėl to ketinąs spręsti susidariusią situaciją, J. Imbrasas ėmė svarstyti, jog „Sostinės dienos“ galėtų būti prilygintos valstybinėms šventėms.

„O kodėl tai ne valstybinė šventė? Tai yra tradiciniai renginiai, vyksta jau 16-tus metus, ne šiaip kokia eilinė šventė, - aiškino J. Imbrasas. - Ir laikas pasirinktas neblogas, kai visi sugrįžę iš atostogų, geras oras. Tegul žmonės pajunta miesto gyvenimą, nereikėtų trukdyti“.

DELFI primena, kad bažnyčia jau ne pirmi metai nepritaria savivaldybės organizuojamiems renginiams Katedros aikštėje.

Pernai per Kalėdas miesto valdžia buvo nusprendusi nesivelti į konfliktą su bažnyčios hierarchais ir linksmybes iš centrinės miesto aikštės perkėlė į Rotušės aikštę, o naujametinius fejerverkus leido nuo Tauro kalno.