Studijų savaitgalis prasideda jau šį penktadienio vakarą Kazio Almeno kūrybos retro, tad ir pavadintas novelių rinkinio vardu „Gyvenimas tai kekė vyšnių“. Apie nerimstančio keliautojo, fizikos profesoriaus ir rašytojo kūrybą kalbės literatūrologė Eugenija Valienė.

Intensyviausia – šeštadienio programa, kurią pradės „Santarietiški ginčai“ apie Santaros-Šviesos tapatybę, virsmą nuo JAV įkurto liberalaus akademinio jaunimo sambūrio iki mūsų dienų.

Leonidas Donskis skaitys pranešimą „Skirtingųjų solidarumas“, o istorikas Darius Juodis bandys objektyviai analizuoti, ką reiškia KGB failai ir insinuacijos, susijusios su „Santara-Šviesa“. Po pranešimų diskusijose žada dalyvauti santariečiai Mykolas Drunga, Darius Kuolys, Linas Venclauskas, Raimundas Mieželis ir kiti.

Popietė skirta pokalbiams apie meną ir politiką, kuriose dalyvaus Vladimiras Laučius ir Gintautas Mažeikis. Vakaras skirtas savotišku klubo „talismanu“ vadinamam satyrikui Jurgiui Gimberiui, kuris šiemet išleido naują knygą.

Sekmadienio ryto programoje - kasmet vis kintančios diskusijos apie lietuviškojo liberalizmo likimą su Gintaru Steponavičiumi ir Eligijumi Masiuliu, moderuojant istorikui Giedriui Janauskui.

Jau beveik dešimt metų Kaune veikiantis, iš senojo egzilio kultūrinės bei egzistencinės patirties gimęs "Santaros-Šviesos" klubas Kaune yra subūręs dabarties Lietuvoje nerimstančius, vidinio egzilio jausmą turinčius kūrybos žmones ir jų bendraminčius iš politikos, verslo bei akademinių sluoksnių. Gal dėl to klube susiburiantieji pirmiausia tiki tuo, ko mūsų visuomenėje labiausiai stinga: žmogus gali pats kurti savo gyvenimo prasmę, tuo pačiu stiprindamas ir bendruomenės gyvenimo prasmingumą.