„Vertinant tai, kad „stiprios rankos“ ir „diktatūros mafijai“ ilgesys dar neišnyko iš kai kurių liaudies sluoksnių sąmonės, šis svarbus istorinis dokumentas, leidžiantis suvokti priežastis, kaip A. Hitleris tapo Vokietijos diktatoriumi, labai pravers besidomintiems mūsų šalies politiniu gyvenimu“, - rašoma Buitinių vartotojų sąjungos tinklalapyje.

„Mano kovą“ siūloma visų pirma perskaityti „tiems Seimo nariams, kurie jos dar neperskaitė“. Greta pateikta nuoroda į interneto puslapį, kur publikuojamas knygos tekstas rusų kalba.

„Šios knygos paskelbimas neturi nieko bendro su nacionalsocializmo įdėjų propoganda, - tvirtinama svetainėje. – Lietuvių tauta, kaip ir kitos tautos, tiek nukentėjo nuo bolševizmo ir nacionalsocializmo, jog naivu būtų teigti, kad šios knygos paskelbimas kelia pavojų mūsų valstybės santvarkai“.

„Tegul Seimo nariai paskaito, ką A. Hitleris rašo, – jie elgiasi lygiai taip pat, kaip anų laikų parlamentarai, - DELFI aiškino A. A. Miškinis. – Pažiūrėkite, kaip lenda į valdžią Viktoras Uspaskichas, Rolandas Paksas. Nuolat girdime „prezidentas pasakė, prezidentas padarė“. Jis juk politinis nulis. Mums perša kažkokį vadą“.

Pasak Buitinių vartotojų sąjungos vadovo, šią knygą reikia išleisti ir lietuviškai, kad žmonės žinotų, dėl kokių priežasčių ir kokiomis aplinkybėmis A. Hitleris tapo diktatoriumi, kad tai nebepasikartotų.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ ženklas, kuriame vaizduojamas erelis, esą yra beveik toks pat kaip nacių simbolis.

A. A. Miškinis apgailestavo, kad tie žmonės, kurie balsuoja už vadinamąsias populistų partijas, „Mano kovos“ neskaitys. Kartu jis teigė netikintis, kad dabartinė demokratinė visuomenė leistų pasikartoti prieškario situacijai.

Anot pašnekovo, radikalias idėjas propaguojančių judėjimų negalima uždrausti, nes jie nukeliaus į pogrindį ir pradės vienytis.

Beje, nuoroda į „Mano kovą“ Buitinių vartotojų sąjungos tinklalapyje esą sulaukė ir pareigūnų dėmesio. A. A. Miškinio teigimu, neseniai jam skambino saugumo darbuotoju prisistatęs vyras ir siūlė susitikti išgerti arbatos, tačiau vėliau nebesusisiekė.

A. Hitleris nuo 1921 m. vadovavo Nacionalsocialistinei vokiečių darbininkų partijai, 1933 m. tapo Vokietijos kancleriu, o netrukus – ir valstybės vadovu.

Jis Vokietijoje sukūrė Trečiojo reicho nacionalsocialistinę diktatūrą, uždraudė visas opozicines partijas ir persekiojo politinius priešininkus. A. Hitlerio veiksmai buvo bene pagrindinė Antrojo pasaulinio karo priežastis. Jo sprendimu buvo panaikintos Vokietijos užimtose teritorijose gyvenančių žydų teisės, o apie 6 mln. šios ir kitų tautų žmonių nužudyta koncentracijos stovyklose.

Autobiografinėje knygoje „Mano kova“ (vokiškai „Mein Kampf“) A. Hitleris išdėsto nacionalsocialistų politinę ideologiją. Pirma jos dalis pasirodė 1925 m., antroji – 1926 m. Dėl knygoje propaguojamo nacizmo daugelyje šalių platinti šį kūrinį uždrausta.

Pavyzdžiui, Austrijoje, iš kurios buvo kilęs A. Hitleris, knygą draudžiama ne tik pardavinėti, bet ir turėti.