Tačiau į Vilniaus miesto pirmojo apylinkės teismo posėdį dėl ligos neatvyko pats kaltinamasis, todėl verslininkui neteko su juo susidurti akis į akį. M. Benetis, kurį D. Šaluga teigia laikęs draugu, net nepasirodė teismo salėje, o šaukimą jam pasisiūlė įteikti valstybinį kaltinimą palaikantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Mindaugas Barkauskas.

Vienu svarbiausių D. Šalugos byloje liudytoju laikomas M. Benetis į teismą vėl bus šaukiamas ketvirtadienį. Viešumo vengiančiam verslininkui teks prisiminti metų senumo įvykius, kai jis aukštas pareigas ėjusiam savivaldybės valdininkui perdavė kyšį.

Už neatvykimą į posėdį M. Benečiui teismas jau buvo skyręs 500 litų baudą.

Į teismo posėdį antradienį buvo kviečiama ir Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė Larisa Dmitrijeva, tačiau dėl nežinomų priežasčių jai nebuvo įteiktas šaukimas. Ši liudytoja tapo svarbi, nes kaltinamasis teisme yra pareiškęs, kad iš verslininko ėmė ne kyšius, o finansinę paramą politinei partijai - Lietuvos rusų sąjungai (LRS).

DELFI primena, kad D. Šaluga buvo sulaikytas praėjusių metų liepos pabaigoje, kai iš vilniečio verslininko M. Benečio paėmė 50 tūkst. litų. Dar tokios pačios sumos paėmimo fakto prokurorai nėra užfiksavę, tačiau pinigus valdininkui teigia perdavęs byloje nukentėjusiuoju pripažintas verslininkas.

Bylos duomenimis, valdininkas buvo prisižadėjęs tarpininkauti, kad savivaldybėje būtų priimtas pinigus sumokėjusiam asmeniui palankus sprendimas. Neoficialiomis žiniomis, pinigus iš verslininko paėmęs D. Šaluga neskubėjo vykdyti pažado, kad Miesto plėtros departamentas skubiai suderins sklypų detaliuosius planus, kuriuos patvirtinus, būtų atvertas kelias statyboms.

D. Šaluga už 100 tūkstančių litų įtariamas tarpininkavęs dėl šalia sostinės Pilaitės rajono esančio žemės sklypo.

Pagal šiuo metu pareikštus įtarimus dėl tarpininkavimo kyšininkaujant Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę iki trejų metų.