„Gal ligoninėje nėra kam dirbti? – stebėjosi jos duktė Dalia Gurauskienė. – Šuniui, ir tam, kai jį nuvežu pas veterinarą, jis visada suteikia pagalbą“.

Tą dieną dirbusi priėmimo skyriaus vedėja Eglė Kučikienė teigė, kad profesionaliai sustabdyti kraujoplūdį iš nosies gali tik ausų, gerklės ir nosies specialistas.

Tuo metu, kai ligonė buvo atvežta, šios srities specialistų darbo valandos jau buvo pasibaigusios, todėl gydytoja ir pasiūlė ją vežti į privatų kabinetą.

Kraujas iš nosies antros grupės invalidei S.Grušienei fontanais švirkšti pradėjo po pietų. Kraujo vėžiu serganti ir dėl to problemų dėl kraujo krešėjimo turinti telšiškė labai išsigando.

Gydytojai pacientę buvo įspėję, kad jai dėl šios ligos gali pradėti bėgti iš nosies kraujas arba kraujuoti dantenos.

S.Grušienės namiškiai nedelsdami iškvietė greitąją medicinos pagalbą. Suleidusi ligonei vaistų medicinos felčerė įspėjo, kad jeigu vėl prasidės kraujoplūdis, namiškiai ją savo mašina nedelsdami turėtų vežti į ligoninę.

S.Grušienę nustebino ir tai, jog felčerė net neturėjo vatos tamponui, todėl paprašė jos paieškoti namų vaistinėlėje.

Išvažiavus greitajai pagalbai maždaug po 10 minučių moteriai vėl iš nosies pasipylė kraujas. Todėl artimieji rankšluosčiais apmuturiuotą ligonę išgabeno į apskrities ligoninę.