Kaip BNS sakė Kauno savivaldybės švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas, iki 2005 metų planuota įsteigti 15 gimnazijų ir 40 pagrindinių mokyklų. Šiuo metu Kaune yra 43 vidurinės mokyklos, 4 pagrindinės ir 13 gimnazijų.

A.Bagdono teigimu, vidurinių mokyklų reorganizacijų planams aktyviai prieštaravo moksleivių tėvai. "Jie pageidauja, kad jų atžalos mokslus baigtų toje mokykloje, kurioje ir pradėjo, be to, Pakaunės mokyklų 11 ir 12 klasių moksleiviams būtų toli važinėti į mokymo įstaigas mieste", - sakė A.Bagdonas.

Kita vertus, vedėjas pabrėžė, kad dėl kasmet mažėjančio moksleivių skaičiaus anksčiau ar vėliau teks pertvarkyti švietimo įstaigų tinklą. Šiuo metu Kauno mokyklose yra 7 tūkst. 159 laisvos moksleivių vietos. "Ypač sparčiai tuštėja Pakaunės mokyklos, kur keturiose mokyklose yra beveik 600 neišnaudojamų vietų", - teigė A.Bagdonas.

Jo teigimu, sustabdžius švietimo įstaigų pertvarką, šiemet savivaldybei teks papildomai skirti apie milijoną litų pedagogų atlyginimams, nes valstybė pinigus skiria moksleivio krepšelio principu, o tuščias vietas klasėse turi padengti miesto valdžia.

Iš viso Kaune mokyklas lanko 57 tūkst. moksleivių.