Trečiadienį šio teismo kolegija buvo susirinkusi į V.Budniko atleidimo iš darbo skundo nagrinėjimą.

Tačiau nagrinėjamas buvo nukeltas, nes pareiškėjo advokatas paprašė iškviesti į posėdį farmacijos firmų "Marino Baltic" bei "Novartis Pharma Servines Inc" atstovus - Laisvūną Ražanską ir Aidą Kudarauską. Advokato teigimu, šie liudytojai paneigtų žemesnės instancijos teismo anksčiau konstatuotas išvadas.

Siekdamas visapusiškai pilnai išnagrinėti bylą, Vyriausiasis administracinis teismas nusprendė patenkinti prašymą ir į vasario pradžioje įvyksiantį posėdį pakviesti pareiškėjo advokato nurodytus asmenis.

Pernai rugpjūčio 13 dieną sveikatos apsaugos ministras Romualdas Dobrovolskis atleido V.Budniką iš pareigų už tarnybinius nusižengimus, kuriais šis pareigūnas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Ministras rėmėsi žinybinės komisijos išvadomis ir Specialiųjų tyrimų tarnybos pateiktais duomenimis, kad V.Budnikas nevengė patekti į viešųjų ir privačių interesų konfliktą. Nustatyta, kad jis naudojosi savo pareigomis asmeninei naudai gauti, tarnybiniu automobiliu važinėdavo privačiais reikalais.

Tyrimo metu nustatyta, kad pernai liepos-rugpjūčio mėnesiais V. Budnikas atostogavo Norvegijoje ir Astrachanėje su farmacijos firmų "Marino Baltic" bei "Novartis Pharma Servines Inc" vadovais už šių kompanijų lėšas.

Iš pareigų atleistas V.Budnikas kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą. Skundas buvo pripažintas nepagrįstu ir atmestas.

V.Budnikas pasinaudojo įstatymo numatyta teise ir jam nepalankią nutartį apskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. Pareiškėjas BNS sakė, kad teismo jis prašo grąžinti jį į darbą ir bendrąją tvarka priteisti kompensaciją.