Kadenciją baigiantį šalies vadovą užvakar jo gerbėjai užklupo Palangos muzikos klube „Anapilis" vykusiame žinomo dainininko Vytauto Kernagio dainų albumo „Teisingos dainos" pristatyme.

Pasirūpino ir sargybiniais

Prezidento pasirodymas koncerte nebuvo netikėtas. „Anapilio" klube gausiai susirinkę žiūrovai tai žinojo iš anksto.

Prieš koncertą klube pasirodęs televizijos politinių laidų vedėjas Audrius Siaurusevičius pasirūpino, kad sausakimšoje salėje turėtų kur atsisėsti ir Prezidento asmens sargybiniai.

Šalies vadovas „Anapilyje" pasirodė lydimas Vilniaus mero Artūro Zuoko ir būrelio TV4 laidos „Arbatos klubas" nuolatinių dalyvių. V.Adamkui pavėlavus, keliolikai minučių nusitęsė ir koncerto pradžia.

Vėliau Prezidentas prisipažino, kad per penkerius metus jis dažnai lankėsi Palangoje, tačiau apie „Anapilio" klubą sužinojo tik iš jį atlydėjusių televizijos žurnalistų.

V.Adamkus džiaugėsi galimybe pagaliau apsilankyti mėgstamo dainininko koncerte: „Pažintis su V.Kernagiu mus sieja beveik 15 metų, kai jis gastroliuodamas už Atlanto dainavo Amerikos lietuviams".

Rašėsi ant V.Kernagio albumų

Per koncerto pertrauką Prezidentą apgulė žiūrovai, jie prašė šalies vadovo autografų. V.Adamkus kurį laiką svarstė, kaip reikės pasirašyti ant tamsaus albumo viršelio. „Pirmą kartą pasirašinėju šitokiomis sąlygomis", - tarstelėjo politikas, raitydamas savo parašą siaurame tarpe tarp kompaktinių diskų krūvų. Š alies vadovas sutiko nusifotografuoti ir su keletu čia gimtadienį šventusių žmonių. Antrojoje šeštadienio koncerto dalyje V.Kernagiui paskelbus, kad galima šokti, Prezidentas neatsisakė valso ritmu pasisukinėti su viena mergina.