„Aš gi nesu piemuo, kad mane spjaudytų! Jau trys mėnesiai tęsiasi tai (puolimas laikraštyje – DELFI), buvo galima su manimi pakalbėti, o dabar nieko. O ten rašo, kad aš žmoną mečiau, kad aš vagis, cenzorius, daug dalykų. Mano brolį apšmeižė, paskui atsiprašė, bet paskui vėl viskas iš naujo“, - nuoskaudas dėstė A. Terleckas.

Disidentas taip pat sakosi įtariąs, jog „tvarkiečiai“ ketina formuoti valdančiąją koaliciją su „prokomunistais“ – Darbo partija ir socialdemokratais. Toks įspūdis A. Terleckui susidarė todėl, kad į prieš savaitę vykusį sąskrydį pasveikinti „Tvarkos ir teisingumo“ politikų atvyko Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas, socialdemokratų frakcijos Seime seniūnė Irena Šiaulienė bei Lenkų rinkimų akcijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis.

Tuo metu „tvarkiečių“ partijos pirmininko pavaduotojas Valentinas Mazuronis teigia, kad A. Terleckas tiesiog apsiriko – esą „Tvarka ir teisingumas“ jokių koalicijos variantų nedėlioja, o į sąskrydį buvo pakviesti visų politinių partijų atstovai, tačiau vieni atvyko, o kiti – ne.

„Aš su juo kalbėjausi telefonu, na, jam susidarė įspūdis, kad prieš savaitę vykusiame mūsų sąskrydyje atvykę pasveikinti Darbo partijos ir socialdemokratų atstovai, kad mes jau čia vos ne ruošiamės sudaryti koaliciją. Tai aš su juo pasikalbėjau, paaiškinau, kad mes kvietėme visų partijų atstovus: vieni atvyko, kiti – ne“, - DELFI aiškino V. Mazuronis, kuris, be kita ko, sakė, jog ketina su A Terlecku susitikti asmeniškai ir paaiškinti situaciją.

Paklaustas, kaip vertina A. Terlecko pranešimą apie pasitraukimą iš partijos, V. Mazuronis buvo atviras: „Antano pasisakymas, tai kaip visad: tiesiai, atvirai ir dalinai radikaliai. Tai yra tikrasis Antanas Terleckas. Už tai mes jį ir mylim“.

Tačiau jis sakėsi dar negavęs A. Terlecko prašymo išstoti iš partijos, todėl galimo pasitraukimo nevertino kaip tikro fakto. Pats disidentas teigia, jog raštą išsiuntė jo draugai elektroniniu paštu, jam dalyvaujant, nes jis pats neturįs savojo elektroninio pašto.

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos nario bilietą A. Terleckas gavo 2005-aisiais. Sovietmečiu įkūrė Lietuvos laisvės lygą, jai vadovavo ir Lietuvai atgavus nepriklausomybę. Kiek vėliau A. Terleckas buvo vienas iš Lietuvos dešiniųjų sąjungos vadovų.