Bausmę jis atlieka Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime. Kompiuterį nuteistajam įteikė Lietuvos Caritas Kalinių globos ir reintegracijos projekto koordinatorius Romas Radzevičius.

Pasak Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo direktoriaus Aleksandro Davidonio, tai jau antrasis šioje įstaigoje bausmę atliekantis nuteistasis, gavęs dovanų asmeninį kompiuterį.

Pernai rugsėjį Lietuvoje viešėjusi Švedijos karalienė Silvija kompiuterį perdavė nuteistajam 50 metų Remigijui Bružui. Tai buvo Švedijos buvusių kalinių draugijos KRIS dovana lietuviui. Švedijos karalienė yra šios labdaros organizacijos garbės narė. Nors nuteistiesiems draudžiama turėti bei naudotis asmeniniais kompiuteriais, R. Bružui buvo padaryta išimtis.

Šių metų gegužės 1 dieną įsigaliosiančiame naujajame Bausmių vykdymo kodekse tokia teisė numatyta visiems nuteistiesiems, išskyrus bausmę atliekančius pataisos įstaigų drausmės grupėse.

Kaip ir K. Matijošaitis, M. Bružas neakivaizdžiai studijuoja socialinę pedagogiką. Trečiasis šios specialybės studentas Lukiškėse - 47 metų Justinas Buta. Visi jie nuteisti kalėti iki gyvos galvos.

Kaip sakė A. Davidonis, naujajame Bausmių vykdymo kodekse numatyta, kad iki gyvos galvos nuteistieji, atsižvelgiant į jų elgesį, po 10 metų galės būti perkelti į koloniją. Čia ir praverstų įsigyta specialybė ir aukštojo mokslo diplomas.

Šiuo metu Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime bausmę atlieka 85 asmenys, kuriems teismas skyrė griežčiausią bausmę - įkalinimą iki gyvos galvos.