J.Imbrasas šiuo metu agituoja vilniečius nebūti abejingus Lukiškių aikštės likimui. „Meras privalo turėti savo nuomonę. Bet jis – vienas tarybos narių, kurių yra 51. Teisingiau būtų, jei vilniečiams aktualiais klausimais pasisakytų ne J.Imbrasas, o miesto taryba. Todėl šitokį J.Imbraso elgesį laikau paprastu politikavimu, – įsitikinęs taryboje tarp pozicijos ir opozicijos besiblaškančių socialdemokratų Vilniaus skyriaus vadovas Romas Adomavičius. - Reikia darbą dirbti, o ne agitacija užsiimti. Lukiškių aikštė jau seniai turėjo būti sutvarkyta“.

„O ar ten yra mano nuotrauka? Nėra?“ – klausinėjo J.Imbrasas, „Sostinei“ pasiteiravus apie plakatus dėl Lukiškių aikštės ateities.

Meras sakė nematąs nieko bloga, kad jo pavardė tuose plakatuose paminėta. Esą jis tik nori sužinoti vilniečių nuomonę dėl aikštės.

J.Imbrasui priminus plakatą dėl šildymo kainų, kuriame buvo ne tik mero pavardė, bet ir nuotrauka bemaž visu ūgiu, jis sutiko, kad atvaizdas galėjo būti ir mažesnis.

Į šiuos plakatus dėmesį atkreipė ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, kuri pradėjo tyrimą, ar mero veiksmai neprieštarauja Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatoms. Tokių plakatų mieste buvo iškabinta apie 80.

Ar J.Imbrasui neatrodo, kad tokie plakatai yra politinė reklama? Meras tikino, kad šiems plakatams neišleistas nė vienas sostinės biudžeto litas. Mat sutartyje su bendrove „JCDecaux“ numatyta, jog ketvirtadalis kompanijos stendų reklamos ploto priklauso savivaldybei. Tuose plakatuose savivaldybė gali pateikti svarbią miestui informaciją.