"Klausiau mero, sakė klausimų per mažai. Nežinau, kiek jų yra. Gal apie 40. Matyt, valdžia įprato po šimtą klausimų vienam posėdžiui teikti", – ironijos neslėpė liberalcentristas Algimantas Vakarinas.

"Posėdis turėjo vykti liepos 30 d., bet buvo paaiškinta, kad susikaupė per mažai klausimų. Nieko daugiau meras neaiškino, nepasakė, kada ketina kitą posėdį šaukti. Versijų gali būti įvairių: kad žmonės rugpjūtį atostogauja, kad nesusirinks kvorumas. Tikėtina, kad rugpjūtį posėdžio nebus", – antrino socialdemokratų seniūnas Romas Adomavičius.

Problemos stumiamos į šalį

Paskutinį kartą politikai buvo susirinkę liepos 18-ąją. Opozicija įsitikinusi, kad daugiau nei trijų savaičių delsimas miestui naudos neneša.

Esą iki rugsėjo vidurio liks neišspręsti miestui gyvybiškai svarbūs klausimai: naujos atliekų tvarkymo taisyklės ir įkainiai, atliekų deginimo gamyklos likimas, buvusios gamyklos "Velga", kurios vietoje turėtų iškilti naujas "Akropolis", klausimas.

Taip pat liks nepatvirtinta Pupinės ir Kuzmickių teritorijos koncepcija bei link bankroto besiritančių "Vilniaus autobusų" ir "Vilniaus troleibusų" gelbėjimo projektas. Mat per artimiausią posėdį turėtų paaiškėti, ar brangs sostinėje viešojo transporto bilietai nuo 1,1 lito iki 1,5–2 litų.

Posėdis pakenks rinkimams?

Nesulaukę daugiau paaiškinimų politikai ėmė spėlioti, kad J.Imbrasas greičiausiai bus pabūgęs jam rengiamos interpeliacijos.

Mat rugpjūtis tarybai – atostogų metas, dalis politikų išvykę ilsėtis su šeimomis, todėl atėjus lemtingai minutei meras gali sulaukti per mažai paramos.

Arba ruošdamiesi Seimo rinkimams "Tvarkos ir teisingumo" partijos vadai galėjo nuspręsti, kad tarybos posėdžiai jiems gali pakenkti. Mat būtų sprendžiami tokie nepopuliarūs klausimai, kaip gausesnėms šeimoms didinti užmokestį už atliekų tvarkymą, kritikuojama atliekų gamykla arba su partija skandalingai siejamos Pupinės klausimas.

Pristato gerus darbus

"Dar vienas opozicijos pasitaškymas, vykstantis pusantrų metų, nuo savivaldos rinkimų", – opozicijos būgštavimus apibūdino "Tvarkos ir teisingumo" pirmininkas Rolandas Paksas. Jo teigimu, tarybos posėdžiai nevyksta dėl to, kad iš tiesų susikaupė per mažai klausimų. Be to, rugpjūtį visi sostinės politikai oficialiai atostogauja. Esą miestas nesugrius, jeigu kitas posėdis vyks rudenį.

Antradienį J.Imbrasas toliau pristatinėjo gerus savivaldybės darbus – jau rugsėjį bus atidarytas naujas modernus vaikų darželis Pilaitėje, o po metų toks pat turėtų atsirasti Perkūnkiemyje.

“Vilniaus dienoje” taip pat skaitykite:

Lazdynų tiltas savivaldybei – per brangus

Atsirado naujas troleibusų maršrutas

Reikia dopingo? Užeikit į vaistinę