Prieš kelias dienas paplūdimyje prie molo laiką leidusias klaipėdietes nustebino kompanionas. Čia buvo įsitaisęs nuogas vyriškis.

Liudininkės pasakojo, jog jis šalia gulinčių moterų nesidrovėjo. Atėjęs pasitiesė rankšluostį, nusirengė ir mėgavosi saulės spinduliais. Kad nebūtų labai nuobodu, jis skaitė žurnalus, nusipirko iš išnešiojamąja prekyba besiverčiančios moters ledų. Eidamas maudytis vyras intymias vietas prisidengdavo rankšluosčiu.

Šiame paplūdimio ruože buvusios moterys triukšmo nekėlė ir vyriškio lauk nevarė. Liudininkių teigimu, čia jis praleido visą dieną.

Vyras labiau stebino pro šalį molo link ėjusius poilsiautojus. Praeiviai svarstė, kokiais tikslais nuogalius čia galėjo ateiti. „Tikriausiai susilažino su draugais, kad išdrįs ateiti į moterų paplūdimį. O gal jis galvoja, kad čia nudistų pliažas?“ – galvas kraipė praeiviai.

Nuogi kūnai nestebina

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vadovas Virginijus Urbonas tvirtino nesuprantąs, kas dedasi nelegaliame moterų pliaže.

„Ir nuogi vyrai, ir nuogos moterys ten ateina. Susipainiojo. Viskas priklauso nuo žmonių moralės. Poilsiautojai, kurių moralės normos tvirtos, žino, kur yra tam skirti paplūdimiai“, – pabrėžė V. Urbonas.

Po du moterų pliažus yra Melnragėje ir Smiltynėje. Tačiau, anot V. Urbono, moterų paplūdimiai Melnragėje nėra populiarūs. Jos iš įpratimo dažniau eina į senąją vietą prie molo. Nudistų ir vyrų oficialūs paplūdimiai įkurti Smiltynėje.

„Nusiskundimų, kad vyrai eina į moterų paplūdimius arba atvirkščiai, negauname. Žmonės tampa laisvesni ir nekreipia į tai dėmesio. Nuogi kūnai nieko nestebina“, – dėstė V. Urbonas.

Svečią apmėtė smėliu

Aršiai savo teritoriją gina Palangos moterų paplūdimyje besiilsinčios dailiosios lyties atstovės. Šiame pajūrio ruože apsilankę vyrai ilgam pamiršta kelią į tą pusę.

Šią vasarą Palangoje atostogavusio Lenkijos piliečio tikriausiai dar ilgai neapleis įspūdžiai iš vietos moterų pliažo. Norėdamas lygiai įdegti vyras atėjo į šį paplūdimį, nusirengė nuogas ir pradėjo mėgautis saulės voniomis. Tačiau jo poilsis greitai buvo nutrauktas. Paplūdimyje laiką leidusios moterys pasipiktino tokiu elgesiu.

Įpykusios dailiosios lyties atstovės šaukė, kad atvykėlis dingtų iš pliažo. Vyrui nesureagavus, aršesnės poilsiautojos jį apmėtė smėliu, kai kurios vos nepuolė jo mušti.

Moterys skambučiais atakavo ir gelbėtojus. Į įvykio vietą išsiųstas ekipažas. Gelbėtojai paprašė atvykėlio palikti paplūdimį, tačiau šis atsisakė tai padaryti. Jį teko išvežti prievarta. Moterys plojo gelbėtojams, kad šie pasiėmė į jų teritoriją įsiveržusį vyrą.

„Pagalvojau, kad tai nudistų paplūdimys. Šiek tiek buvo keista, kad aplink vien moterys, tačiau ką jos šaukė, nesupratau“, – vėliau pasakojo miesto svečias.

Gelbėtojai buvo sulaikę krūmuose moteris per žiūronus stebėjusį vyrą. Iš pasalų užkluptas stebėtojas stengėsi kuo greičiau sprukti.

„Per dieną sulaukiame po penkis pranešimus, kad vyrai lankosi moterų pliaže. Kad moterys užsuktų į vyrų pliažą, tokios informacijos nesame gavę“, – tvirtino Palangos gelbėjimo stoties vadovas Jonas Pirožnikas.

Vyrams gresia baudos

Palangos paplūdimio taisyklėse numatyta, jog vyrai negali lankytis moterų paplūdimyje ir atvirkščiai. Klaipėdoje tokią tvarką tik ruošiamasi įtvirtinti.

Už vyro apsilankymą moterų pliaže gresia administracinės nuobaudos, nes toks elgesys vertinamas kaip nedidelis chuliganizmas. Bauda siekia nuo 100 iki 300 litų arba areštas. Tačiau už pasivaikščiojimą priešingos lyties paplūdimyje Klaipėdoje ir Palangoje pažeidėjų nėra nubausta.

„Nepuolame bausti. Bandome sugėdinti, paauklėti žmogų, kad taip elgtis negražu“, – pabrėžė Palangos policijos vadovo pavaduotojas Ramutis Stankevičius.