Teisėja Iveta Pelienė penktadienį patenkino Vilniaus apygardos prokuratūros prašymą ir iki spalio 25-osios pratęsė A. Butkevičiui
poveikio priemonę – dalyvauti komiteto ir komisijų (tarp jų ir - strateginio planavimo bei privatizavimo) komisijose. Teismo nutartį sostinės politikas dar galės apskųsti aukštesnės instancijos teismui.

Buvusio Seimo nario, nuteisto už kyšininkavimą, pavardė yra minima Vilniaus savivaldybės korupcijos skandale. Įtariama, kad dar praėjusių metų rugpjūčio 29-ąją politikas konservatoriui Vidui Urbonavičiui savo darbo kabinete perdavė 5 tūkst. litų už tai, kad šis balsuotų už „tvarkiečio“ Olego Gluchovo skyrimą pirmininku dėl steigiamos komisijos „Vilniaus pramogų parko“ sutarties priežiūrai. Šis parkas priklauso „Rubicon group“.

Vilniaus apygardos prokuratūros atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl kyšininkavimo prokurorai įtarimus yra pareiškę buvusiam Vilniaus vicemerui E. Lementauskui bei Miesto ir plėtros komiteto pirmininko pavaduotojui G. Kazakui. Konservatoriui šimtatūkstantinius kyšius bei vicemero postą siūlę politikai taip pat nušalinti nuo darbo komitetuose, komisijose bei jiems uždrausta dalyvauti tarybos posėdžiuose.