Į teismą ligoninės darbuotojai kreipėsi, kai Laisvės atėmimo vietų ligoninės administracija atsisakė jiems taikyti Tarnybos Kalėjimų departamente Statute numatytą socialinę garantiją. Pareigūnai tikino, kad jiems priklauso papildomos atostogos, nes jie dirba specialiuosiuose skyriuose, kuriuose laikomi infekcinėmis ligomis sergantys asmenys.

Ligoninės administracija nusprendė, kad ilgesnių atostogų nusipelnė tik Ftiziatrijos skyriuje dirbantys pareigūnai, nors iš tikrųjų apsaugos ir priežiūros funkcijas jie vykdo ir šio skyriaus režimo korpuse ir dažnai susiduria su infekcinėmis ligomis sergančiais kaliniais.

Administracinį ginčą išnagrinėjęs teismas pritarė 44 prižiūrėtojų ir juos atstovavusios Ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos skunde išdėstytiems teiginiams ir įpareigojo Laisvės atėmimo vietų ligoninę taikyti pareigūnams teisės aktuose įtvirtintas ilgesnes atostogas.

Teismo sprendimas dar negalutinis – kalinių ligoninės administracija jį dar galės apskųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.