Pirmadienį dėl leidimo surengti akciją Rotušės aikštėje Europos Komisijos atstovybės vadovas Lietuvoje Kęstutis Sadauskas tarėsi su Vilniaus meru Juozu Imbrasu.

Ne vien gėjų vilkikas

Renginio organizatorių teigimu, akcijos tikslas yra informuoti, kad Europos Sąjungoje diskriminacija darbo santykiuose yra draudžiama bet kokiais pagrindais - etniniais, religiniais, rasiniais, amžiaus, lyties ir orientacijos.

„Svarbu suprasti, kad tai nėra vien tik apie gėjų teises skelbiantis vilkikas. Neturime tikslo išskirti vienos grupės, nes jos visos yra vienodai problematiškos“, - DELFI pirmadienį aiškino K. Sadauskas.

Jo teigimu, pernai „tolerancijos vilkikas“ sėkmingai apvažiavo visas Europos šalis, išskyrus Lietuvą.

J.Imbrasas: gėjų reklamos neleisiu

Vilniaus valdžia dar neapsisprendė, ar šiemet įsileis į miestą „tolerancijos vilkiką“.

„Kol aš būsiu meras, homoseksualams reklamuotis mieste neleisiu“, - po susitikimo DELFI pareiškė J. Imbrasas.

Jis įsitikinęs, kad mieste viešai pasirodžius homoseksualams bus sudėtinga užtikrinti viešąją tvarką, gali kilti riaušės.

Renginio organizatoriams meras pasiūlė ieškoti kitų, galbūt uždarų vietų, kuriose galėtų vykti renginys.

Vėliavos neskleis

Lietuvos gėjų lygos (LGL) prezidentas Vladimiras Simonko patikino DELFI, kad gėjai šiemet planuoja dalyvauti renginyje už toleranciją, tačiau kukliau nei pernai.

„Planavome tik pasinaudoti vilkiku ir jame išplatinti savo leidinius, - sakė V. Simonko. - Vėliavos tikrai neskleisime: Vilnius dar turi palaukti laikų, kada tos šešios spalvos pritaps prie miesto veido ir taps jo puošmena. Kol kas tokių perspektyvų aš nematau”.

DELFI primena, jog pernai pavasarį Vilniaus miesto savivaldybė neįsileido į miestą „tolerancijos vilkiko”.

Neva baiminantis galimų prieš renginį ir homoseksualus nusiteikusių asmenų išpuolių taip pat buvo uždraustas homoseksualų renginys „Vaivorykštės dienos 2007”, kurio metu gėjai sostinės centre planavo išskleisti didžiulę vaivorykštės spalvų vėliavą.

Vilniaus valdžios sprendimus tąsyk pasmerkė už žmogaus teises kovojanti organizacija „Amnesty International“ ir Europos Komisija.