Č.Juršėnas dienraščiui tvirtino, kad „jeigu nieko tokio neatsitiks“, rugpjūtį neeilinės sesijos šaukti neketinama.

Važiuos „ Austrijos link“

Kalbinti Seimo nariai tikisi rasti laiko bent trumpam poilsiui. Pats Seimo vadovas ketina šiek tiek paatostogauti, jeigu neatsiras kokių nors papildomų darbų. „Gal į pajūrį nuvažiuosiu, gal į Druskininkus pailsėti. Bet važiuosiu ne tuoj pasibaigus sesijai, o truputį vėliau, kai sutvarkysiu visus einamuosius reikalus“, – sakė Č.Juršėnas. Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas liberalcentristas Algis Čaplikas dienraščiui pripažino labai laukęs sesijos pabaigos. „Paskutinėmis dienomis lyg atžagariomis kojomis ėjau į Seimą“, – atviravo jis.

Tačiau A.Čaplikas pridūrė, kad atostogos bus trumpos. „Artėjantys rinkimai neleis per daug ilsėtis“, – sakė politikas. Jis ketina su šeima rugpjūčio pradžioje važiuoti „kur nors link Austrijos“, paskui „kelias dienas praleisti prie kokio lietuviško ežero ar lietuviškame pajūryje“.

Plauks Minija

„Koks poilsis? Rinkimai ant nosies, reikia daug dirbti“, – dienraščiui paaiškino Darbo partijos frakcijos seniūnė Virginija Baltraitienė. Ji teigė, kad tik vieną kitą dieną praleis Lietuvos pajūryje, visą kitą laiką dirbs partijos būstinėje Vilniuje, savo apygardoje Kėdainiuose ir „apskritai visoje Lietuvoje“. Dėl to, kad rengsis rinkimams, neteks pailsėti ir neseniai dar kartą jaunavedžiu tapusiam Darbo partijos nariui Kęstučiui Daukšiui. Trečią kartą vedęs politikas medaus mėnesio ketina važiuoti tik žiemą kur nors paslidinėti.

Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Petras Auštrevičius planuoja rugpjūčio pradžioje savaitę keliauti baidarėmis Minijos upe. „O paskui – visu smarkumu pasirengimas rinkimams“, – sakė jis.

Socialdemokratų partijos vicepirmininkė Milda Petrauskienė teigė netrukus su kitų Lietuvos pareigūnų delegacija važiuosianti į Afganistaną. „Tai joks poilsis, tai darbas. Sugrįžusi gal kelioms dienoms į Lietuvos pajūrį nuvažiuosiu, gal į kokią Turkiją, jeigu suspėsiu, dar nežinau. Bet šiaip labai daug reikalų, susijusių su rinkimais, vargu ar pavyks daugiau pailsėti“, – teigė politikė.

Baigs rašyti knygą

Naujosios sąjungos atstovė Nijolė Steiblienė atskleidė liepos pabaigoje važiuosianti į pajūrį, greičiausiai į Neringą, kuri jai labai patinka. „To man visiškai pakaks. Jokių užsienių man nereikia“, – teigė politikė.

Į Nidą dešimčiai dienų žada nuvažiuoti ir liberalcentristas Jonas Čekuolis.

Tėvynės sąjungos lyderis Andrius Kubilius dalyvaus praėjusį savaitgalį prasidėjusiame tradiciniame konservatorių dviračių žygyje. Kitas konservatorių atstovas Egidijus Vareikis ketina ilsėtis namie, baigti rašyti pradėtą knygą. „Leidykla jau spaudžia, iki rudens reikia parašyti“, – pasakojo politikas, bet nesukonkretino, apie ką bus nauja knyga.

Posėdžiaus darbo grupėse

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos narys Dailis Alfonsas Barakauskas sakė išleidęs žmoną su anūkais į Lietuvos pajūrį, bet pats ten neketinąs važiuoti: „Turiu daug darbo. Neatostogauju jau nuo 1998 m.“

Valstietė liaudininkė Laima Mogenienė tvirtino atostogaudama nemažai dirbsianti. „Net tik dėl artėjančių rinkimų. Yra daug visokių darbo grupių, kuriose reikia posėdžiauti, yra kitokių darbų rengiantis paskutinei šios kadencijos sesijai. Tai tuo ir užsiimsiu, – guodėsi parlamentarė, ir pridūrė: – Mėgstu laipioti kokiais nors kalnais, pažinti kokį įdomesnį miestą, bet šią vasarą to, deja, nepavyks padaryti.“