Pasitarime dalyvavo ir prezidentas Algirdas Brazauskas.

Kaip po pasitarimo žurnalistus informavo prezidento patarėja Irena Vaišvilaitė, pagrindinė Tūkstantmečio diena bus kitų metų liepos 6-oji. Šią datą dar turėtų patvirtinti Seimas.

Liepos 6 d. Vilniuje planuojama iškilminga ceremonija S. Daukanto aikštėje, Dainų šventės dalyvių eisena į Vingio parką ir baigiamasis šventės koncertas.

Tūkstantmečio šventimo akcentu taip pat turėtų tapti Valdovų rūmų atidarymas.

I. Vaišvilaitė patikino, kad pagrindiniai šventiniai renginiai nesutaps su naujojo prezidento inauguracija – ji planuojama liepos 12 dieną.

Prezidento patarėjos teigimu, pasitarime konstatuota, kad iki šiol informavimas apie Tūkstantmečio programos renginius nėra pakankamas.

Nuspręsta, kad VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ internete sukurs naują portalą, kuriame viešins ne tik savo, bet ir Tūkstantmečio programos renginius.

Anot patarėjos, informuoti apie renginius įsipareigojo ir LRT.

Kiek Lietuvai kainuos savo vardo paminėjimo tūkstantmečio šventimas, anot I. Vaišvilaitės, šiandien niekas negali pasakyti: pinigai įvairioms programoms buvo skiriami penkerius metus, kasmet Seime tvirtinant valstybės biudžetą.

„Lėšos nėra laikomos vienose rankose – kiekviena institucija gauna per skirtingas ministerijas, - sakė prezidento patarėja, - Šiandien nesvarstoma, kiek pinigų jau išleista. Svarbiau išsiaiškinti, kiek jų dar reikės“.