Etikos sargai nustatė, kad buvęs valdininkas per anksti perėjo į kitą barikadų pusę.

„Nustojęs eiti pareigas Vilniaus miesto savivaldybėje, advokatas J. Elzbergas atstovavo bendrovės „City Service“ interesams savivaldybėje, t.y. dalyvavo Privatizavimo komisijos posėdyje, iniciavo susitikimus su savivaldybės politikais ir tarnautojais, sprendžiant klausimus dėl UAB „Lazdynų būstas” privatizavimo sutarties pasirašymo aplinkybių”, - teigiama VTEK pranešime.

Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymas numato, kad buvęs valdininkas metus negali atstovauti fiziniams ar juridiniams asmenims toje įstaigoje, kur anksčiau dirbo, taip pat kitose savivaldybės ar valstybės institucijose tais klausimais, kurie buvo priskirti jo kompetencijai.

„Apie įstatymo pažeidimą informuosime Advokatų tarybą, kad būtų užkirstas kelias panašiems pažeidimams ateityje”, - DELFI sakė VTEK pirmininkė Jolanta Petkevičienė.

A. Zuoko buvimo meru metu Vilniaus miesto savivaldybėje „pilkuoju kardinolu" vadintas J. Elzbergas dirbo Teisės ir personalo departamento direktoriumi.

Pernai pasitraukęs iš savivaldybės jis tapo advokatų kontoros „Motieka ir Audzevičius" partneriu ir ėmėsi konsultuoti įmonių grupę „Rubicon group".

J. Elzbergas dienraščiui „Lietuvos žinios” anksčiau tvirtino, kad „Rubicon group" konsultuoja tik „atskirais klausimais, susijusiais su nekilnojamuoju turtu bei žeme". Jis tikino nepažeidžiantis viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo, mat neatstovauja savo klientams prieš instituciją, kurioje anksčiau dirbo. Advokatas dažnai pastebimas miesto savivaldybėje, čia jis buvo ir trečiadienį, kai VTEK nagrinėjo jo klausimą.