Tiesa, S. Tomui švęsti pergalę dar per anksti – administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjusi teisėja Rima Bražinskienė nutarė bylą dėl Susirinkimų įstatymo pažeidimo perduoti nagrinėti policijos komisariatui.

S. Tomas nemalonumų sulaukė, kai birželio pradžioje atvyko į studentų protesto akciją prieš vykdomą aukštojo mokslo reformą ir Seime svarstomus reformą nustatančius įstatymų projektus.

S. Tomas, paėmęs garsiakalbį, mitinguotojus ėmė raginti veržtis į Seimą ir prašyti leidimo statyti barikadas parlamento restorane. Pasipiktinę vykdoma destrukcija, judėjimo „Už kokybišką ir prieinamą aukštąjį mokslą Lietuvoje" nariai policininkų paprašė S. Tomą išvesti iš aikštės. Vedamas policininkų, S. Tomas vis ragino eiti į Seimą statyti barikadų.

Neneigė dalyvavęs mitinge

Administracinėn atsakomybėn patrauktas R. Pakso bendražygis penktadienį teisme neneigė dalyvavęs mitinge, tačiau tvirtino, kad jį išprovokavo mitingą suorganizavęs Nerijus Stasiulis, esą jam galėjo nepatikti, kad mitinge dalyvauja ir kito judėjimo „Kirtis" nariai.

„Jis pirštu parodė į mane ir ėmė šaukti, - teisme kalbėjo S. Tomas. – Ką aš turėjau daryti? Tylėti? Nusprendžiau gintis, paėmiau garsiakalbį ir per jį ėmiau šaukti. Jeigu jis nebūtų pirmas pradėjęs, nieko nebūtų nutikę".

Kelis kartus pakartojęs, kad mitingo organizatorius jį išprovokavo, S. Tomas ėmė neigti, kad vartojo keiksmažodžius. „Čia ne mano stilius, neįmanoma, kad aš keikčiausi", - teisme sakė jis.

DELFI primena, kad S. Tomas kartu su grupe bendraminčių Seimui buvo pateikęs prašymą leisti pastatyti barikadas Seimo rūmuose.

„Norime surengti akciją „Badaus studentas – badaus ir Seimo narys". Jei įstatymas bus priimtas, tai studentai turės mokėti po 40 tūkstančių litų per metus. Norime prie restorano pastatyti barikadą, kad į restoraną neįleistume Seimo narių", - birželio pradžioje kalbėjo sulaikytas mitingo dalyvis.