Laisvės ir demokratijos idealų užtikrinimas yra kiekvienos vyriausybės pareiga savo žmonėms. Šių principų plėtra XXI amžiuje iš mūsų reikalauja dar didesnių pastangų, aktyvesnio dalyvavimo ir tvirtų įsipareigojimų. Tam kaip niekada reikalinga efektyvi Jungtinių Amerikos Valstijų lyderystė. Kovojant už šiuos idealus Lietuva išliks patikima Jungtinių Amerikos Valstijų sąjungininkė“, - sveikinimo laiške teigė šalies vadovas.

Prezidentas išreiškė įsitikinimą, kad abi valstybės toliau aktyviai prisidės prie vieningos, laisvos ir demokratinės Europos, apimančios Ukrainą, Moldovą, Pietų Kaukazo ir Vakarų Balkanų valstybes, kūrimo, sieks, kad demokratiniai pokyčiai paliestų Baltarusijos ir kitų Rytų Europos šalių gyventojus.

„Esu įsitikinęs, kad toliau dirbsime tam, kad įtvirtintume pažangą plačiajame Artimųjų Rytų regione, bendromis pastangomis spręstume aktualius tarptautinio saugumo, energetikos, aplinkos apsaugos, skurdo ir kitus globalius iššūkius“, - pažymėjo Lietuvos vadovas.

Prezidentas V. Adamkus aukštai įvertino ypač artimus abiejų valstybių ryšius, kuriuos dar labiau sutvirtintų galimybė šalių žmonėms vieniems pas kitus keliauti be kliūčių. Šalies vadovo nuomone, tai padidintų tarpusavio supratimą ir dar glaudžiau suartintų abi laisvę mylinčias tautas.