D. Cheney‘io įsitikinimu, tarptautinė bendruomenė ir toliau turi teikti paramą Irakui ir Afganistanui. Susitikimo metu aptarta NATO plėtra ir D. Cheney‘is pabrėžė, kad Rusija negali turėti veto teisės NATO plėtrai. Ir G.Kirkilas, ir D. Cheney‘is buvo vieningos nuomonės, jog veiksmų plano suteikimas Ukrainai ir Gruzijai, gruodį vyksiančiame NATO užsienio reikalų ministrų susitikime, yra svarbi Lietuvos ir JAV darbotvarkės dalis.

Kalbėdamas apie transatlantinius santykius premjeras G. Kirkilas teigė, kad didesnis JAV ir ES bendradarbiavimo projektų skaičius sustiprintų transatlantinį dialogą.

D. Cheney‘is užtikrino, kad JAV dėmesys Europos Sąjungos ir JAV santykiams nemažės.

G. Kirkilas pabrėžė oro policijos virš Baltijos valstybių reikšmę ir užsiminė, kad Zoknių oro uosto infrastruktūra NATO pajėgų galėtų būti išnaudojama intensyviau.

Ministras Pirmininkas su JAV viceprezidentu susitarė dėl tolesnių dvišalių konsultacijų siekiant užtikrinti internetinį saugumą, su šia problema pastaruoju metu susidūrė ir Lietuva.

Šiandien Ministras Pirmininkas vieši San Franciske ir lankysis Silicon Valley ir Informacinių technologijų bendrovėje „CISCO“.