Pirmąją "Santaros-Šviesos" suvažiavimo dieną Alantos technologijos ir verslo mokykloje pranešimą "Apie ateitį" skaitys suvažiavimą globojantis Prezidentas Valdas Adamkus, prieš 55 metus buvęs vienas iš "Santaros-Šviesos" steigėjų išeivijoje.

Europos Parlamento narys Eugenijus Gentvilas kels klausimą apie "Europinę Lietuvą", ekonomistas Gitanas Nausėda pažvelgs į Lietuvą pasaulinės ūkio krizės akivaizdoje, politologė Morta Vidūnaitė aptars socialinės kritikos problemą Lietuvoje, filosofas Leonidas Donskis kalbės apie intelektualų eros pabaigą Lietuvoje ir posovietinėje erdvėje.

Poezijos vakare savo kūrybą skaitys poetai Donaldas Kajokas, Aidas Marčėnas, Kęstutis Navakas, Lidija Šimkutė. Išeivijos poeto, "Santaros-Šviesos" veikėjo Algimanto Mackaus pomirtinę knygą "Chapel B" suvažiavimo dalyviams primins Vilniaus universiteto studentų teatras "Minimum".

Šeštadienį Alantoje bus aptariamos Lietuvos švietimo problemos, diskutuojama apie Lietuvos istorijos vingius, bus rengiama išvyka į Dubingius prie kunigaikščių Radvilų kapų.

Paskutinę "Santaros-Šviesos" suvažiavimo dieną, sekmadienį, bus kalbama apie menus ir šiuolaikinės architektūros Lietuvoje pavojus