Garbingiausi karalienės svečiai buvo Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma. Jų garbei ir rengtas priėmimas. Svečius pasitiko prie įėjimo į filharmoniją plevėsuojančios Lietuvos ir Nyderlandų vėliavos, raudonas kilimas, gyvų gėlių kompozicijos ir senoviniais drabužiais vilkintys sargybiniai.

Lydėjo plojimai

Karalienė Beatričė tik išlipusi iš automobilio buvo palydėta šiltais prie pastato besibūriavusių smalsuolių plojimais. Sukviestų svečių plojimais besišypsanti monarchė sutikta ir pačioje filharmonijoje.

Pirmosios šventiškai apsirengusios poros prie filharmonijos pasirodė prieš 19 val. Raudonuoju kilimu žengė Lietuvos politikai, visuomenės veikėjai, menininkai, mokslininkai, verslo pasaulio atstovai. Iš viso monarchė į renginį pakvietė daugiau nei 400 žmonių. Nedidelę dalį jų vairuotojai atvežė iki pat raudonojo kilimo, dauguma nevažiavo „iki durų", o linksmai šnekučiuodamieji atėjo pėsti.

Prieš koncertinę programą nuskambėjo abiejų šalių himnai, atliekami išilginių fleitų, dalis salės Lietuvos himną giedojo. Vėliau svečiams skambėjo F. Caldinio, A. Piazzolla, K. Steinhouveno, J.P.Sveilinko, J.S.Bacho ir vienintelio lietuvio J. Tamulionio kūriniai.

Po kiekvieno jų salėje griaudėjo plojimai.

Pasibaigus maždaug valandą trukusiam koncertui karalienė savo svečius pakvietė karališko furšeto, kurį ruošė „Stiklių" restorano virėjai.

Karalienės priėmimas sudomino ir vilniečius, ir į sostinę užsukusius turistus, kai kurie smalsuoliai prie filharmonijos lūkuriavo gerokai prieš priėmimo pradžią. Iš viso pasigrožėti reginiu susirinko maždaug 100 žmonių.