E. Lementauskas 3 mėnesiams nušalintas nuo pareigų savivaldybėje.

„Jaučiuosi kaip apšmeižtas žmogus“, - penktadienį apie 13 val. iš Lukiškių kalėjimo išleistas E. Lementauskas į kalbas nesileido ir įsėdo į jį atvykusį pasitikti automobilį „Renault Laguna“. Įtariamojo politiko atvyko pasitikti du bendražygiai. Vienas jų - Kauno miesto tarybos narys Rimas Antanas Ručys patarė E. Lementauskui nesivelti į kalbas su žiniasklaida.

Kardomasis kalinimas nušalintojo prezidento Rolando Pakso bendražygiui, Vilniaus miesto tarybos nariui buvo skirtas iki birželio 23-iosios. Kadangi suimtieji iš Lukiškių paleidžiami tik darbo dienomis, E. Lementauskas į laisvę ištrūksta keliomis dienomis anksčiau.

Anksčiau E. Lementausko advokatas Rimas Andrikis prokurorų buvo prašęs korupcija įtariamą „tvarkietį" paleisti už 100 tūkst. litų užstatą.

Penktadienį Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas nusprendė E. Lementauską 3 mėnesiam nušalinti nuo visų pareigų Vilniaus miesto savivaldybėje bei uždraudė dalyvauti tarybos posėdžiuose.

DELFI primena, kad E. Lementauskas, G. Kazakas ir A. Butkevičius įtariami tarybos nario, konservatoriaus Vido Urbonavičiaus papirkimu.

STT ir prokurorų įtarimuose nurodyta, kad E. Lementauskas mažiausiai papirkti keturis kartus V. Urbonavičiui siūlė kyšį. Didžiausia pasiūlyta suma – 140 tūkst. Lt Lt už tai, jeigu konservatorius balsuos prieš sostinės mero Juozo Imbraso interpeliaciją. Dar tokia pati suma buvo žadama, jeigu interpeliacija nepavyktų.

Be to, E. Lementauskas su V. Urbonavičiumi susitiko dar keletą kartų ir vicemero kabinete. Už „politinę paramą" bei palaikymą sprendžiant įvairius klausimus tarybos posėdžiuose konservatoriui buvo siūlomos įvairios sumos.

G. Kazakas konservatorių taip pat bandė papirkti keletą kartų. Jam ne kartą buvo siūlomas 150 tūkst. litų kyšis bei vicemero postas.

A. Butkevičius įtariamas V. Urbonavičiui sumokėjęs 5 tūkst. litų už tai, kad šis balsuotų už „tvarkiečio" Olego Gluchovo skyrimą pirmininku dėl steigiamos komisijos „Vilniaus pramogų parko" sutarties priežiūrai. Šis parkas priklauso „Rubicon group".