57 metų V. Bancevičius Kauno miesto taryboje neseniai pakeitė savo partijos narį konservatorių Adolfą Antaną Balutį, ant kurio krito korupcijos šešėlis. A.A. Balutis iš Kauno miesto tarybos pasitraukė savo noru.

Ketvirtadienį opozicijai po pora valandų trukusių diskusijų nepavyko įtikinti daugumos, kad eiti pareigas ir Kauno miesto, ir rajono savivaldybėse V. Bancevičius negali.

„Akivaizdu, kad V. Bancevičiui sunku derinti viešus ir privačius interesus. Visų pirma, jis yra tokių įmonių kaip „Bendrasis planas", „Kauno autobusai", „Kauno vandenys", „Kauno švara" steigėjas, nes yra Kauno miesto tarybos narys. Kitaip sakant, jis yra akcininkas. Čia (Kauno raj. savivaldybėje – DELFI) jis yra administracijos direktorius. Visos šios įmonės teikia paslaugas Kauno rajone, turi konkrečių santykių. Žmonės skundžiasi šiomis įmonėmis, o jis jas turėtų kontroliuoti ir spausti, kad jos geriau atliktų pareigas. Kaip jis, būdamas akcininku, gali jas spausti?", - sakė Kauno raj. tarybos narys Artūras Orlauskas.

Tuo tarpu pats V. Bancevičius įsitikinęs, kad jo užimamos pareigos viena kitai netrukdo.

Kad V. Bancevičius toliau eitų administracijos direktoriaus pareigas pritarė 18 Kauno rajono tarybos narių. 5 tarybos nariai balsavime dalyvauti atsisakė. Iš viso Kauno rajono tarybą sudaro 27 nariai.

„Neoficialiuose pokalbiuose mes gavome daugumos tarybos narių patvirtinimą, kad V. Bancevičius netinkamas užimti Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus postą. Šiandien mes reikalavome slapto balsavimo, tačiau buvo balsuojama atvirai. To, matyt, tarybos nariai ir pabūgo", - piktinosi vienas aršiausių V. Bancevičiaus kritikų A. Orlauskas.