Pasak VLK direktoriaus Sauliaus Janonio, po ketverių metų pertraukos pernai pagaliau pavyko užtikrinti teigiamus, visą sveikatos apsaugos sistemą palankiai veikiančius finansinės veiklos rodiklius.

Pavyzdžiui, už kompensuojamuosius vaistus ir medicinos priemones vaistinėms pernai buvo numatyta skirti 326 mln. litų, bet faktiškai joms pervesti 409 mln.litų, tai yra - kreditoriniam įsiskolinimui sumažinti iš PSDF biudžeto pajamų papildomai skirta 11 mln. litų ir 72 mln. litų paskolos lėšų. Nuo praėjusiųjų metų gegužės stabilizavosi išlaidos kompensuojamiesiems vaistams ir jos neviršija kiekvienam mėnesiui planuojamų išleisti lėšų.

Pasak VLK pranešimo spaudai, šimtu procentų apmokėtos asmens sveikatos priežiūros bei medicininės reabilitacijos ir sanatorinio gydymo paslaugos. Pagal pateiktas paraiškas pilnai apmokėtos išlaidos sveikatos programoms.

"Tai pasiekti buvo privalu, nors išties nelengva, nes sveikatos apsaugos sistemoje buvo prisikaupę sudėtingų problemų. Teko imtis ryžtingų sprendimų bei priemonių, užtikrinančių tikslingą ir efektyvų finansinių išteklių panaudojimą. Tačiau dėl to visiškai nenukentėjo svarbiausi gyventojų medicininio aptarnavimo interesai", - teigia VLK direktorius S.Janonis.

VLK direktoriaus pavaduotojos ekonomikai Linos Puidokienės nuomone, svarbu ir tai, kad kreditorinis įsiskolinimas asmens sveikatos priežiūros bei medicininės reabilitacijos ir sanatorinio gydymo įstaigoms, preliminarias duomenimis, planuojamas ne didesnis nei buvo praėjusiųjų metų sausio 1 dienai.