Neatvykus M. Benečiui, teismo posėdžiai nukelti į rugsėjo pradžią. Į kitą teismo posėdį teismas kvies liudyti Larisą Dmitrijevą, Vytautą Zimnicką ir Albertą Dekiną.

M. Benetis atsiuntė D. Šalugos bylą nagrinėjančiam Vilniaus miesto 1-ajam apylinkės teismui raštą, kuriame pažymėjo, kad šaukimai į teismo posėdžius jam nebuvo įteikti. Verslininko rašte teigiama, jog apie įvykių eigą jis sužino tik iš žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos.

M. Benetis rašo, kad jam yra žinoma apie birželio 10 dieną vyksiantį teismo posėdį, tačiau jame negalįs dalyvauti dėl suplanuotų svarbių susitikimų.

Verslininkas prašė kitą teismo posėdį surengti liepą, nes iki tol jis neva turi daug darbų.

M. Benetis pažymėjo, kad jo niekas nespaudžia nedalyvauti posėdžiuose, ir žadėjo ateityje, jei tik žinos apie posėdžius, juose dalyvauti. Jis teigė gyvenamosios vietos nepakeitęs. Nors senuoju adresu šaukimą siuntęs teismas gavo atsakymą, kad M. Benetis šiuo adresu nebegyvena.

ELTA primena, jog D. Šalugos byloje anksčiau liudijęs Lietuvos rusų sąjungos vadovas Sergejus Dmitrijevas tikino paramos iš D. Šalugos neprašęs, nors kaltinamasis tvirtina, kad įtarimų keliantys jo automobilyje rasti 50 tūkst. litų buvo skirti padėti šiai partijai pasirengti rinkimams.

Prokurorai įtaria, kad tuometis Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos ir bendrųjų reikalų departamento direktorius D. Šaluga iš M. Benečio reikalavo 100 tūkst. litų kyšio. Pagal surinktus duomenis, D. Šaluga galėjo paveikti savivaldybės tarnautojus, kad būtų priimti verslininkui palankūs sprendimai dėl jo žemės sklypo Smalinės kaime.